prava je senzacija

Tiha je patnja djevojkama diljem svijeta, no neke detalje iz svog života vatreni Talijan pokušava držati dalje od javnosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Damiano David počeo je pjevati kada je imao tek šest godina, a prošle je godine s bendom Maneskin osvojio čitav svijet.

Pjevač grupe Maneskin, Damiano David, već je mjesecima tiha patnja djevojkama diljem svijeta, a otkako se pojavio na pozornici Eurosonga svjetski tabloidi prate ga u stopu. Vatreni Talijan ovih dana slavi tek 23. rođendan, a iako se čini kako se o njegovu životu sve zna, poneki detalj je pak manje poznat javnosti.

Pogledaj i ovo Damiano David Što vi mislite? Pobjednik Eurosonga koji je zaludio žene pozirao potpuno gol, nekima su ovi prizori čak previše: "Čemu to?"

Damiano je rođen u Rimu te je skupa s bratom Jacopom odmalena putovao svijetom zbog prirode posla svojih roditelja. Oboje su radili u aviokompanijama, a još kao dječak upoznao se s raznim kulturama. Do svoje 17. godine igrao je košarku, a nedavno je u jednom intervjuu rekao kako mu je upravo košarka dala temelj disciplini koju danas ima u glazbi.

Imao je samo šest godina kada je počeo pjevati, a u srednjoj školi u Rimu upoznao je Victoriju De Angelis i Thomasa Raggija, s kojima je kasnije oformio bend Maneskin. Damiano nije završio srednju školu jer se posvetio glazbenoj karijeri, a roditelji su ga u tome i podržali. Iako na audiciji za prvi bend za koji se prijavio nije prošao, njegova upornost dovela je sve do toga da ga ipak prime. Maneskin je osnovan 2016. godine, a prvo su svirali na ulicama Rima, da bi kasnije završili na drugom mjestu talijanskog X Faktora.

Prvi album "Il ballo della vita" objavili su 2018., a prošle godine objavljen je i njihov drugi studijski album, "Teatro d'ira, Vol. 1". Nakon pobjede na Sanremu otputovali su u Rotterdam te su pobjedom osigurali svojoj zemlji da bude domaćin Eursonga ove godine. Singl "Zitti e buoni" postao je jedan od najvećih talijanskih hitova na svijetu, a Maneskin su doživjeli uspjeh kakav smo rijetko viđali u proteklo vrijeme. Čak su nastupali i kao predgrupa kultnim The Rolling Stonesima, a postali su prave svjetske zvijezde.

Nakon pobjede na Eurosongu javnost se uvelike počela zanimati i za Damianov privatni život, no na žalost brojnih njegovih obožavateljica, njegovo srce je već odavno zauzeto. Damiano je s talijanskom influencericom Giorgijom Soleri u vezi već preko četiri godine, a par se prošle godine i zaručio. Iako su vrlo tajnoviti oko svoje veze, poznato je da zajedno žive te su tek prije par mjeseci počeli pričati o svom odnosu.

"Javno priznanje da smo u vezi bila je naša svjesna odluka. Shvaćam koliki je teret trenutačno biti u vezi s popularnim pjevačem, ali jako sam ponosna što mi je Damiano dečko. On je osoba koju iznimno poštujem", ispričala je Giorgia jednom prilikom. Giorgia je Damianu od samih početaka velika podrška, a sama ističe kako je najveća obožavateljica njegova benda.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Snježana Mehun i Franz Schillinger Snježana Mehun i Franz Schillinger Nikolina i Vidoje Ristović Anita Dujić i Duncan Broadfoot (Foto: Instagram) +0 Anita Dujić i Duncan Broadfoot (Foto: Instagram) inMagazin One su ljubav poklonile strancu! Koja Hrvatica ljubav dijeli sa Škotom, koja s Britancem, a koja s Austrijancem?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene