Odlazak legende

Boycie iz "Mućki" je prije smrti poželio postati Srbin, a s Del Boyem je planirao posjetiti i Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

John Challis je nekoliko puta posjetio Srbiju gdje je snimio i dokumentarac "Boycie u Beogradu", a iskazao je i veliku želju da dođe u Hrvatsku.

Glumac John Challis, koji je najpoznatiji kao Boycie iz kultne humoristične serije "Mućke", preminuo je u snu u dobi od 79 godina nakon duga borbe s rakom.

Prije nego je umro, Challis je poželio postati građanin Republike Srbije i podnio je zahtjev za državljanstvo.

"Mnogi su se u Srbiji obradovali fotografijom koju je britanski glumac John Challis, koji je tumačio ulogu čuvenog Boycieja u kultnoj seriji Mućke objavio na društvenim mrežama. Kako i ne bi, kada je na fotografiji Johnov crni 'Mercedes', na čijim tablicama piše 'Srbija'", napisao je tada na Facebooku zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uz fotke glumca ispred Ambasade Srbije u Londonu gdje se susreo sa srpskom ambasadoricom u Velikoj Britaniji Aleksandrom Joksimović.

"Lijep je osjećaj kada znate da uspješni i popularni ljudi kao što je John Challis žele biti državljanin Srbije. Sretan sam jer Boycie postaje i službeno Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film 'Boycie u Beogradu'. Boycie dobrodošao kući! Beograd pobjeđuje", dodao je.

Challis je početkom prošle godine u Beogradu snimio dokumentarac "Boycie u Beogradu" čiju je naslovnicu stavio i kao svoju profilnu sliku na Twitteru. Koliko je volio Srbiju, govori činjenica i da je za njih navijao na Eurovizji i javno je pružio podršku djevojkama iz grupe Hurricane.

Challis je ove godine izrazio i veliku želju da posjeti Hrvatsku i to s Davidom Jasonom koji je u "Mućkama" utjelovio legendarnog Del Boya, što je otkrio u jednom od svojih posljednjih intervjua koji je dao za 24 sata.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene