tko joj se ne bi divio?

Proživjela je šokantne situacije u djetinjstvu i bila je beskućnica, no srušila je sve prepreke i osvojila srca žena i muškaraca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Halle Berry se još kao dijete susrela s rasnom diskriminacijom koja ju je pratila i kroz glumačku karijeru, no izborila se i ulogom u filmu "Monster's Ball" osvojila nagradu Oscar te tako postala prva Afroamerikanka u povijesti kojoj je to uspjelo.

Halle Berry ostvarila je zavidnu glumačku karijeru i postala prva Afroamerikanka u povijesti koja je osvojila nagradu Oscar, no njezin put to uspjeha nije bio nimalo lak. 

Pogledaj i ovo Halle Berry (Foto: Instagram) Odgovorila je na glasine S 54 godine i dalje je jedna od najljepših glumica, a sada se pohvalila i da je dobra u krevetu

Rodila se 14. kolovoza 1966. u Clevelandu kao mlađa od dvije kćeri medicinske sestre Judith Ann i bolničara Jeromea Berryja koji su se upoznali na radnom mjestu, psihijatrijskoj bolnici. Ime je dobila prema robnoj kući Halle, nekad popularnom mjestu za luksuznu kupovinu. 

Njezino djetinjstvo je obilježila bolna obiteljska situacija jer joj je otac bio nasilni alkoholičar koji je zlostavljao njezinu majku te je svjedočila šokatnim situacijama. Njezini roditelji su se razveli kada je Halle imala pet godina, a brigu o njoj i starijoj sestri Heidi, s kojom danas nije bliska, potpuno je preuzela mama Judith. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Preselile su u siromašnu četvrt u kojoj su uglavnom živjele obitelji bijele boje kože i tamo se glumica susrela po prvi put s rasnom diskriminacijom jer je bila kći bjelkinje i Afroamerikanka. Naime, Berry je svojedobno u intervjuu otkrila da su ju nazivali zebrom i ostavljali joj kekse od čokolade s bijelim punjenjem u poštanskom sandučiću. 

Nije se mirila s takvom situacijom i da je boja kože može ograničavati te se jako trudila dok je išla u srednju školu Bedford kako bi se dokazala. Bila je odlična učenica, predsjednica razreda, urednica školskih novina, vođa navijačica i kraljica maturalne večeri. 

Tadašnji dečko ju je prijavio i na natjecanje Miss Teen Ohio što se pokazalo dobrim potezom. "I tako sam uzela svoju maturalnu haljinu, koja je bila poprilično sjajna i svilena, kao da se udajem, i otišla na to natjecanje. Bilo je zabavno i pobijedila sam. A kad jednom počnete pobjeđivati na takvim natjecanjima, to je kao gruda snijega. Morate otići na sljedeće i na sljedeće", ispričala je Halle u jednom intervjuu. 

Osvojila je titulu prve pratilje Miss SAD-a i šesto mjesto na natjecanju za Miss svijeta 1986. Nakon tih uspjeha zasitila se tog svijeta ljepote i zainteresirala se za glumu pa je napustila studij novinarstva te se 1989. preselila u New York. 

Halleini počeci su bili jako teški i morala je neko vrijeme živjeti u utočištu za beskućnike jer nije mogla naći posao i bila je bez novca te joj je majka odbila financijski pomoći. Situacija se poboljšala kada je dobila ulogu u seriji "Living Dolls", no tada joj je dijagnosticiran i dijabetes. 

Preselila se u Los Angelesu i počela nizati uloge. Prva je bila u romantičnoj drami "Prašumska groznica" s Wesleyjem Snipesomy, no prepoznatljivost joj je osigurao povijesni film "Predstavljamo Dorothy Dandridge" iz 1999. za koji je osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus. 

Ipak, prekretnica za glumicu, koja je često progovorala o diskriminaciji zbog njezine boje kože, bila je romantična drama "Monster's Ball" iz 2001. Za taj film je osvojila prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolje glavne glumice i postala prva Afroamerikanka u povijesti kojoj je to uspjelo. 

Posebno priznanje joj je otvorilo mnoga vrata u Hollywoodu i publika ju posebno pamti po ulozi u akcijskom filmu "Žena mačka" koji je dobio loše ocjene publike i kritičara. Utjelovila je i Bondovu djevojku u filmu "Umri drugi dan" u kojem je tajnog agenta tumačio Pierce Brosnan. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by van hunt (@vanhunt)

Osim što je pokazala svoj glumački talent, Halle se istaknula i svojom ljepotom. Često se nalazila na prvom mjestu lista najseksi žena na svijetu, a milijuni obožavatelji se slažu da i dan danas zaslužuje tu titulu i da s godinama sve bolje izgleda. 

Inače, Berry je prošlog ljeta potvrdila glasine da je u vezi s glazbenikom Vanom Huntom (51) i oboje dijele zajedničke, romantične fotografije na Instagram profilima. Prije njega je imala turbulentan ljubavni život i iza nje su tri propala braka. 

S igračem bejzbola Davidom Justiceom u braku je bila od 1993. do 1997. godine. Za kantautora Erica Beneta udala se 2001. godine, a par se razveo 2005. Njezin posljednji suprug bio je francuski redatelj Olivier Martinez s kojim je u braku bila od 2013. do 2016. godine i zajedno imaju sedmogodišnjeg sina Macea Roberta.

Osim sina, Halle ima i 13-godišnju kći Nahlu koju ju dobila u vezi s manekenom Gabrielom Aubryjem. Svojedobno se šuškalo i da ljubi Keanua Reevesa, a 2017. je bila u kratkoj, šestomjesečnoj romansi s glazbenim producentom Alexom Da Kidom. 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić +0 NIna Badrić - 4 Celebrity Nina Badrić zauzela pozu u badiću s prozirnim detaljem, na prvi je pogled jasno zašto su joj poručili da je savršena

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Tihana Harapin Zalepugin i Vinko Filipić (Foto: PR) Tihana Harapin Zalepugin (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL) Tihana Harapin Zalepugin (Foto: Zvonimir Ferina) Tihana Harapin Zalepugin (Foto: Filip Popović) +2 Tihana Harapin Zalepugin (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Celebrity Naša poznata dama uoči 70. rođendana pozirala u bikiniju, pa najavila veliku promjenu koja se nekima baš i nije svidjela

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene