predivno!

Ispisao je povijest na dodjeli prestižnih kipića, a evo tko je gluhonijemi glumac kojem se napokon ostvario san

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Troy Kotsur postao je prvi gluhonijemi dobitnik nagrade Oscar, a njegov govor na pozornici Dolby Theatrea dirnuo je mnoge.

Američki glumac Troy Kotsur ispisao je holivudsku povijest na 94. dodjeli Oscara u Los Angelesu u nedjelju navečer. 53-godišnji Troy zvijezda je filma "CODA" te je dobio zlatni kipić za najboljeg sporednog glumca, a postao je ujedno i prvi gluhonijemi dobitnik ove prestižne nagrade.

Pogledaj i ovo Dodjela Oscara 2014. godine - 4 Svi su željeli taj selfie Možete li vjerovati da je prošlo 10 godina od ove fotografije? Srušila je internet u par minuta i ispisala modernu povijest!

Dok je šetao prema pozornici kako bi uzeo Oscara, brojne kolege obraćale su se glumcu na znakovnom jeziku. Svojim govorom Troy je dirnuo mnoge. "Zahvalio bih predivnim gluhonijemim pozornicama na kojima sam dobio priliku pokazati se kao glumac. Oscara posvećujem gluhonijemoj zajednici i zajednici filma CODA. Ovo je naš trenutak", rekao je Kotsur. Zahvalio je i svojem najvećem junaku.

"Moj otac je bio glava obitelji. Nakon prometne nesreće bio je paraliziran od vrata niže, no bio nam je svima veliki oslonac. Tata, puno sam naučio od tebe. Uvijek ću te voljeti", rekao je Troy.

Kotsur je odrastao u Arizoni, a kada je imao devet mjeseci, roditelji su shvatili da je gluh te su naučili znakovni jezik. Poticali su ga da se igra sa svom djecom iz ulice, a neka od njih su upravo zbog njega i naučila znakovni jezik. U srednjoj školi za gluhonijeme je otkrio glumu te mu je to postao životni cilj. Htio se baviti i režijom, no prva iskustva nisu bila ohrabrujuća.

"Moj san o režiranju filmova je nestao kada sam shvatio da živim u svijetu u kojem zaista samo rijetki razumiju moj jezik", komentirao je jednom prilikom. Kada je dobio poziv od američkog nacionalnog kazališta gluhonijemih osoba, sve se promijenilo. Glumio je u nekoliko predstava, neke je i režirao, a upravo ondje je mogao i ostvariti svoj san.

Pojavio se kasnije u nekoliko filmova i serija, a postao je i sve poznatiji u Hollywoodu. Ulogu u filmu "CODA" prihvatio je kao priliku života, a upravo mu je ona donijela i Oscara na ovogodišnjoj dodjeli. Troy je inače u braku s glumicom Deanne Bray, no par ne voli previše otkrivati o svojoj vezi. Otkrio je kako se trenutačno sprema za nove filmske pobjede, a uskoro će se pojaviti u projektu "Flash Before the Bang", u kojem glume brojne njegove gluhonijeme kolege.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Will Smith i Jada Pinkett Smith (Foto: Getty Images) Celebrity Oskarovac udario komičara na pozornici nakon što mu je spomenuo suprugu, o incidentu se oglasila i policija

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Timothee Chalamet (Foto: Getty Images) Celebrity Na crveni tepih je stigao bez majice i zaludio obožavateljice, zbog onoga što je imao na sebi uspoređuju ga sa slavnom kolegicom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene