prvi veći događaj pred publikom

Dodijeljene nagrade Brit Awards: Dua Lipa odnijela dva kipića, a Taylor Swift upisala se u povijest

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na dodjeli nagrada Brit Awards Dua Lipa odnijela je dvije nagrade, a Taylor Swift pripao je Global Icon Award.

Održana je 41. dodjela britanskih glazbenih nagrada Brit Awards u londonskoj O2 Areni u prvom većem glazbenom događaju pred publikom koja nije morala nositi masku i paziti na fizički razmak u više od godinu dana - Dua Lipa odnijela je dvije nagrade, a Taylor Swift pripao je Global Icon Award.

Pogledaj i ovo Dua Lipa Idete? Dua Lipa dolazi u Hrvatsku! Potvrdila je datum početkom lipnja, ulaznice uskoro u prodaji

Dua Lipa osvojila je nagradu za najbolju britansku izvođačicu te za album "Future Nostalgia".

Britanska pop-zvijezda pozvala je na povećanje plaća djelatnicima Nacionalne zdravstvene službe (NHS), a prije osvajanja nagrada je izvela medley svojih hitova.

Američka kantautorica Taylor Swift prva je žena koja je osvojila Global Icon Award. Prije nje su je dobili David Bowie, Elton John i Robbie Williams.

"Zaista sam ponosna što sam dio ove glazbene zajednice, posebno u godini kada nam je glazba svima bila toliko potrebna", rekla je Swift, koja je doputovala u London i odala počast radnicima na prvoj liniji u borbi protiv COVID-19.

Nagrada za najboljeg britanskog izvođača pripala je reperu J Husu, a Little Mix je najbolja britanska grupa, ujedno i prva ženska grupa koja je osvojila tu nagradu.

"Nije lako biti žena u britanskoj pop-industriji. Vidjeli smo dominaciju bijelih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti", rekla je pjevačice te grupe Leigh-Anne Pinnock.

Najbolja nova britanska izvođačica je Arlo Parks, dok je najbolji britanski singl "Watermelon Sugar" Harryja Stylesa.

Billie Eilish i The Weeknd odnijeli su nagrade za najbolje međunarodne izvođače, a Haim za najbolju međunarodnu grupu.

"Večeras se radujemo svjetlijoj budućnosti", rekao je voditelj Jack Whitehall. "Imamo publiku (...) imamo pop-zvijezde, vratili smo se."

Prisutni na dodjeli britanskih glazbenih nagrada morali su pokazati negativan test na koronavirus pri ulasku, a morat će se testirati i nakon događaja.

Glazbeni događaj dio je pilot-programa britanske vlade da testira mogu li se veliki događaji sigurno organizirati u pandemiji koronavirusa.

Dua Lipa, Arlo Parks i Olivia Rodrigo su među izvođačima koji su nastupali uživo, dok su nastupi drugih bili ranije snimljeni.

Nastupom Coldplaya otvorena je dodjela Brit Awardsa, koja se inače održava u veljači, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene