najnoviji hit

Oduševila čitav svijet: Djevojka koja u sirotištu uči igrati šah postaje svjetska prvakinja, a ovo je priča koja topi srca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"The Queen's Gambit" nova je hit-serija na Netflixu koja je u samo nekoliko dana oduševila svijet. Upečatljivu Beth Harmon u seriji je utjelovila mlada glumica Anya Taylor-Joy.

Najnovija hit-serija na Netflixu definitivno je "The Queen's Gambit", o kojoj posljednjih dana svi pričaju, ali imaju i zašto. Radi se o ekranizaciji romana Waltera Tevisa iz 1983. godine, a priča prati život djevojke Beth Harmon. Beth s osam godina u sirotištu nauči igrati šah te zahvaljujući svom oštrom umu i odlušnosti dolazi do titule svjetske prvakinje u šahu.

Pogledaj i ovo Serija ''One Day'' - 4 Jeste li ju već pogledali? Rone se suze zbog ove serije: ''Nikad nisam toliko plakala, obožavam svaku minutu''

Radnja je smještena u 60-e godine prošloga stoljeća te ističe sve nedaće s kojima se Beth suočava, od smrti roditelja, sirotišta, posvajanja te početaka turnira u šahu. Ono što je svima zapelo u oko je činjenica što je produkcija serije najveći naglasak dala na izgledu glavne junakinje, njezinim pokretima te prodornom pogledu.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, publiku najviše zanima znaju li glumci zaista igrati šah. Na žalost, ne znaju, no sve igre prikazane u seriji temeljene su na stvarnim turnirima i stvarnim prvacima. Producenti serije istaknuli su kako su posljednju igru u seriji napravili po uzoru na onu Vasyla Ivančuka i Patricka Wolffa s turnira u Švicarskoj 1993. godine. Poteze šaha i reakcije publike također su preuzeli s nekih turnira koji su se zaista dogodili, no čitava priča o upečatljivoj Beth izmišljena je.

Beth Harmon utjelovila je 24-godišnja američko-britanska glumica Anya Taylor-Joy, koja je na sceni od 2015. godine. Glumila je u nekoliko serija i filmova, no upravo "The Queen's Gambit" serija je koja joj je u samo nekoliko dana donijela svjetsku slavu.

Pod svjetlima reflektora je još od svoje 16. godine, kada ju je primijetio lovac na talente. Zahvaljujući upravo karijeri u modelingu, došla je i do glume, a obzirom na činjenicu da je kao djevojčica trenirala balet te govori nekoliko jezika jer se često selila, imala je prednosti i za glumu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene