prva ljubav

Svi su ih osuđivali zbog seksa bez cenzure, no njihova priča zapravo će vam rastopiti srce

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "Normalni ljudi" proslavila je glumce Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala zbog scena seksa, no iza svega zapravo stoji priča o prvoj ljubavi.

Romantične komedije godinama publici predstavljaju da bogatstvo i popularnost idu jedno s drugim, a sve od "Beverly Hillsa" pa do "Tračerice" priča je uglavnom slična kad je riječ o tome. Serija "Normalni ljudi" odjeknula je medijima zbog eksplicitnih scena seksa, no upravo ta serija drugačija je po još mnogočemu od onih na koje smo navikli, pa čak i po pitanju statusa.

Snimljena po istoimenoj uspješnoj knjizi Sally Rooney, serija "Normalni ljudi" prati ljubavnu priču Marianne Sheridan (Daisy Edgar-Jones) i Connela Waldrona (Paul Mescal) od srednjoškolskih dana pa sve do fakulteta. Na samim počecima njihova je veza tajna zbog statusa koji u tom trenutku imaju, a upravo status kasnije se pokaže kao problem tijekom čitave njihove ljubavi. Naime, Marianne dolazi iz imućne obitelji, a u školi je potpuno suprotna od onoga na što smo navikli gledati u serijama, a Connelova je situacija potpuno obrnuta. Sve se mijenja kada odlaze na fakultet.

Nakon što su krajem srednje škole prekinuli, Marianne i Connel obnove ljubav na fakultetu, a problemi s kojima se suočavaju gledatelje dovode do toga da preispitaju vlastite prve ljubavi i priče koje su sami proživjeli. Naglasak čitave serije je na dva glavna lika i njihovu promjenu tijekom ključnih godina života, a osim veze preispituju vlastita prijateljstva, odnose s obitelji te svoju svrhu u svijetu.

Kako pišu brojni svjetski mediji, serija je ekranizirana odlično upravo zbog činjenice da je autorica knjige radila i na scenariju za seriju, no posebnu pohvalu daju i glumcima, kojima nije bio problem skinuti se do kraja i potpuno uroniti u svoju ulogu. Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal mladi su glumci koji su tek na počecima svojih karijera, a uloge u ovoj seriji osigurale su im nekoliko nominacija za ugledne svjetske nagrade.

Zanimljiva je činjenica kako je britanski The Sun izračunao je postotak seksi scena u 12 epizoda serije i ispalo je kako je 12 posto cijele serije upravo seks. Nakon što je objavljena, serija se našla na udaru kritika zbog eksplicitnih scena. Mnogi su se pobunili na društvenim mrežama zbog scena seksa, a pisali su kako su se zbog toga morali crvenjeti pred roditeljima dok su zajedno sjedili pred TV-om.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene