"pojačali" priču

Film o legendarnom Tomi Zdravkoviću ima nekoliko izmišljenih situacija, evo što se u stvarnosti nije dogodilo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Biografski film o Tomi Zdravkoviću prikazuje nekoliko izmišljenih scena, a snimljene su kako bi priča bila što bolje ispričana.

Od smrti legende jugoslavenske glazbe Tome Zdravkovića prošlo je 30 godina, a uspomenu na njega oživio je film o njegovu životu, "Toma". Film je postao hit u čitavoj regiji, a iako su naizgled sve scene istinite, tim na čelu s Draganom Bjelogrlićem objasnio je kako su neke stvari promijenili kako bi priča o glazbeniku bila što bolja, javlja Blic.

Pogledaj i ovo Toma Zdravković - 5 ovo nitko nije očekivao Renovacija kuće Tome Zdravkovića zaustavljena zbog nemilog događaja, nisu poznati detalji štete

Toma Zdravković i Silvana Armenulić, koje u filmu glume Milan Marić i Tamara Dragičević, bili su najbliži suradnici i veliki prijatelji, no iako je u filmu prikazano da su snimili duet, to nikada nisu napravili. Za potrebe filma iskorištena je pjesma "Ponoć" Željka Joksimovića snimljena uz pomoć Predraga Živkovića Tozovca, koji je inače pisao i za Silvanu.

Jedna od najemotivnijih scena filma je ona u kojoj Toma izvodi pjesmu "Za Ljuljanu" dok doktor Hadžipopović pleše sa svojom suprugom Ljiljanom koja umire. U stvarnosti se to pak nije dogodilo. Ta je pjesma zapravo posvećena glumici Ljiljani Blagojević s kojom je Zdravković surađivao na jednoj seriji. Iako je Tomu liječilo pet doktora, film je u centar priče stavio Hadžipopovića. Također, u filmu se ne spominje da se glazbenik ženio četiri puta, već samo dva.

Film ne prikazuje vjerno ni koliko je djece imao. Toma je ima kćer i sina, dok se u filmu spominje samo njegov sin. Imao je tri brata i sestru, no film "Toma" spominje samo njegovog brata Novicu koji je također bio pjevač.

Na samome kraju filma Toma na koncertu u Sarajevu s Kemalom Montenom i Davorinom Popovićem izvodi pjesmu "Što te nema" Jadranke Stojaković. Ta je scena također izmišjena, a Blic piše kako je ideju za tu pjesmu dala Tomina kćer kojjoj je to najtužnija pjesma koja postoji, ispričao je jednom prilikom režiser Dragan Bjelogrlić.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tina Kunakey (Foto: Profimedia) Tina Kunakey i Vincent Cassel (Foto: AFP) +0 Tina Kunakey, Vincent Cassel (Foto: Profimedia) Celebrity Suprug koji je od nje stariji 31 godinu ne može joj se nadiviti, prije nje je ljubio jednu od najljepših žena svijeta

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) +5 Rachel Weisz i Daniel Craig (Foto: Getty) - 1 Zanimljivosti Zaljubili su se tek 16 godina nakon prvog susreta, a danas slove kao jedan od najtajanstvenijih parova

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene