Ostala unakažena

Zbog kobne odluke danas ne može zatvoriti oči i nasmiješiti se, a bila je kraljica ljepote: "Došla sam s prekrasnim, zdravim licem"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Yulia Tarasevich ostala je unakaženog lica nakon plastične operacije u Rusiji, zbog čega je pravdu odlučila potražiti na sudu.

Yulia Tarasevich bila je poznata kao ruska kraljica ljepote, a onda je proživjela pravu noćnu moru i to nakon plastične operacije za koju se odlučila, a zbog koje sada ne može sklopiti oči, niti se čak nasmiješiti.

Danas 43-godišnja Yulia bila je drugoplasirana na međunarodnom natjecanju ljepote Miss Russia-International prije dvije godine, a ubrzo nakon toga odlučila se podvrgnuti nizu zahvata u jednoj klinici u Krasnodaru, na jugu Rusije.

Ova majka dvoje djece sada je progovorila o teškom iskustvu te otkrila da joj je lice ostalo natečeno i upaljeno nakon operacija koje je platila tri tisuće funti, a koje su uključivale facelifting, blefaroplastiku (kozmetičku korekciju kapaka) i mini-liposukciju.

"Došla sam k njima s prekrasnim zdravim licem i samo sam htjela ispraviti neke nijanse uzrokovane starenjem. Ali, nažalost, izgubila sam zdravlje", izjavila je.

Yulia je dodala i da ne može pomaknuti neke dijelove lica, niti zatvoriti oči unatoč tome što se oporavila od operacije i potrošila čak 20 tisuća funti za operacije nakon kojih se trebala oporaviti, ali bezuspješno.

Sada je odlučila podnijeti kaznenu prijavu protiv dvojice liječnika koji su sudjelovali u njezinim prvotnim operacijama, iako oni tvrde da su komplikacije nastale kao posljedica rijetkog genetskog defekta.

"Imam ožiljke koji na obrazima koji su nastali kada su mi iščupali svo tkivo. Ne mogu zatvoriti oči i ne mogu se nasmiješiti. Ne mogu podići gornju usnu, a jedan dio lica mi uopće ne funkcionira. Na operaciju sam otišla u tajnosti, prije svega, jer su mi sve pretrage bile u redu. Kao rrugo, budući da sam prije ovoga imala već jednu plastičnu operaciju, točnije rinoplastiku i prošla je savršeno, bez ikakvih genetskih abnormalnosti", izjavila je za ruski Channel 1.

Tvrdi i da je potrošila 20 tisuća kako bi se oporavila i da to nije konačan iznos, ali da svoj izgled prije operacije nikada neće moći vratiti.

Plastični kirurzi Andrey Komarov i Omar Khaled koji su izveli prvu spornu operaciju tvrde da je kraljica ljepote imala rijetko genetsko stanje zvano skleroderma te da je bilo nemoguće predvidjeti noćnu moru kroz koju prolazi.

Naime, skleroderma rezultira tvrdim, zadebljanim dijelovima kože i ponekad može uzrokovati probleme s unutarnjim organima i krvnim žilama jer imunološki sustav žrtve napada vezivno tkivo ispod kože. No, prije operacije kao ni nakon nje nisu se pojavili nikakvi dokazi koji bi upućivali na to da je Yulia patila, odnosno pati od navodnog poremećaja.

Nekadašnja kraljica ljepote sada optužuje kirurge za nesavjesno liječenje, okrivljujući njihove greške za stanje u kakvom se danas nalazi.

"Kirurzi su jedino mene proglasili krivom za ono što se dogodilo. Liječnici koji su mi unakazili lice oslobodili su se svake odgovornosti i odlučila sam svoju pravdu potažiti na sudu", izjavila je Yulia.

Doktor Khaled je u međuvremenu rekao da je slučaj preuveličan, a on i doktor Komarov sada su pod istragom zbog kršenja zakona o sigurnosti života i zdravlja, koji se provodi prema ruskom istražnom odboru.

"Naložena je sudsko-medicinska istraga i pregled kako bi se utvrdila težina štete po zdravlje te da se otkrije postoje li i drugi pacijenti koji su pretrpjeli nešto slično u ovoj klinici. Istraga je u tijeku", otkrila je glasnogovornica spomenutog odbora Anna Pushkina.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene