Nije kao drugi

Ova slatkica prije 20 godina je osvojila svijet jednim potezom, a onda je sve iznenadila čvrstom odlukom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Audrey Tautou glavna je glumica hit-filma "Amelie" koja se pojavila u brojnim poznatim filmovima, a još onda je rekla da se nikada neće preseliti u Los Angeles.

Francuska glumica Audrey Tautou dobitnica je brojnih nagrada, uključujući i nagradu Cezar za najperspektivniju mladu glumicu, a u centar pažnje svjetske javnosti došla je prije 20 godina zahvaljujući filmu "Amelie".

Pogledaj i ovo showbuzz Počinje u svibnju Audrey Tautou vodi 66. filmski festival u Cannesu

Romantična komedija redatelja Jean-Pierrea Jeuneta prati priču sramežljive konobarice koja nastoji promijeniti živote svih oko sebe dok se bori s vlastitom izolacijom od ljudi. Film je pobrao brojne nagrade na filmskim festivalima, uključujući i onu za najbolji film na dodjeli Europskih filmskih nagrada, a do danas je najpopularniji film na francuskom ikada prikazan u SAD-u.

Audrey Tautou debitirala je u glumačkom svijetu s tek 18 godina, a upravo uloga u filmu "Amelie" donijela joj je svjetsku popularnost. Pojavila se i u nekoliko hvaljenih britanskih filmova, a 2005. godine je dobila svoju prvu holivudsku ulogu i to u filmu "Da Vincijev kod", u kojem je glumila s Tomom Hanksom. Utjelovila je i Coco Chanel u biografskom filmu o modnoj ikoni, a još danas je jedna od najpopularnijih francuskih glumica.

Prije nego što je stala pred filmske kamere, Audrey je bila i manekenka. Modom se počela baviti još kao djevojčica, a krasila je naslovnice brojnih časopisa kao što su Vogue, Elle i Marie Claire. Bila je i zaštitno lice poznatih brendova, a kada je njezina karijere počela rasti vrtoglavom brzinom odlučila je da se nikada službeno neće odseliti iz Francuske.

"Na kraju dana sam francuska glumiva. Ne kažem da nikada neću glumiti u engleskim ili američkim filmovima, ali moj dom, moji prijatejli i moja karijera je u Francuskoj. Nikada se ne bih trajno preselila u Los Angeles", rekla je u jednom intervjuu.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Mateo i Izabel Kovačić (Foto: Instagram) +0 Izabel i Mateo Kovačić (Foto: Profimedia) Celebrity Mateo i Izabel Kovačić bili su kumovi na vjenčanju, pogledajte kako su se skockali, s njima je bio i sinčić Ivan

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene