Remek djela

Majstori filmske šminke svjetske zvijezde dovode do neprepoznatljivosti, otkrili su nam tajne svog zanata

Katkad nije dovoljna samo vrhunska glumačka izvedba da bi glumac dočarao određeni lik, već su potrebne i stručne ruke filmskih majstora šminke. A oni zaista mogu napraviti čuda. Kako se zbog uloge transformirala primjerice Charlize Theron, ali i kako nastaju rane od metka, zahvaljujući filmskim majstorima šminke, pogledajte u našem videu.

Kad se pojavila na velikom platnu u flmu "Bombshell" mnogi nisu vjerovali da je lik Megyn Kelly utjelovila Charlize Theron. Lice ove glumice bilo je u potpunosti promijenjeno kako bi što više nalikovala ovoj novinarki Fox Newsa. 

Pogledaj i ovo Večernjakova ruža To se ne propušta! Tko je slavio, a tko je prvi put bio na ovakvom događaju? Vodimo vas na crveni tepih glamurozne dodjele medijskih nagrada!

"Mislim da je Charlize imala najviše. Megyn Kelly ima težak kapak, ali Charlize ima drugačije. Dosta velika razlika. Također smo joj napravili kontaktne leće i vrh nosa, bradu i komad čeljusti s obje strane" otkrio je majstor šminke Hiro Kazu.

Film je snimljen prema istinitim dramatičnim događajima koji su uzdrmali kanal Fox News kad je nekoliko novinarki optužilo Rogera Ailesa, moćnog šefa najgledanije TV postaje s vijestima da ih je seksualno napastovao. U javnost je s optužbama protiv medijskog mogula 2016. prva izišla novinarka Gretchen Carlson, koju u filmu glumi Nicole Kidman, koja je također morala proći vješte ruke majstora šminke.

"Nicole ne želi dugo sjediti u stolici, pa zato komade držimo na minimumu. Samo nos i brada. Na početku sam dizajnirao šminku koja joj je prekrivala obraze, jer Nicole ima stvarno mršavo lice. Ali Gretchen ima zaobljenije. Dakle, mogli bismo to učiniti, ali nakon rasprave odlučili smo eliminirati dio obraza. Tako smo samo odlučili staviti nos i bradu", objasnio je Hiro.

Podebljati, poružniti, povećati nos ili obraze, u rukama majstora filmske šminke sve je moguće. Tako je i Zrinka Cvitešić za ulogu u predstavi "Građanin plemić" doživjela potpunu preobrazbu.

Ispod kostima oblačim drugu ženu koja je ogromna sva i onda smo zajedno sa šminkom smislili ružno lice, crne zube, ne znam svaša nešto, onda smo došli do tog karakternog kako bi trebalo izgledati", ispričala nam je Zrinka.

Napraviti filmsku masku nije nimalo jednostavno. Samoj izradi prethodi višetjedno istraživanje. A zahvaljujući vještim rukama filmskih majstora šminke mnogi glumci mogu zahvaliti i svoje nagrade.

"Impresionirana sam poslom koji ja napravljen oko mene, impresionirana sam šminkom, frizururom, setom i pjesmom .Iako ja jedino čujem loše tonove koje sam otpjevala", izjavila je glumica Anne Heathaway.

"Glumci se obožavaju transformirati jer je transformacija zaštita, ti kad dobiješ nosinu, kad dobiješ uši, dlake, ti se sakriješ", otkrila je Nina Violić.

Masnice, ogrebotine, ožiljci.. Napraviti ranu od metka primjerice za našu majstoricu filmske maske svjetskog glasa Tinu Jesenković kratak je posao.

"Najzanimljivije su mi ove najodvratnije stvari, ovo što ima krvi do koljena i odsječenih prstiju i ruku, rana i takvih stvari. Boleštine i to, ovo što mi vidimo kažemo, jao kako krasno, onda svi misle da nismo normalni", izjavila je Tina.

Zbog njihovog predanog rada i vještina mnogi filmovi dobivaju dodatnu vrijednost i ulaze u samu filmsku povijest.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene