Nije se predao

Legendarni Đorđe o počecima karijere: "To je bila sramota kod nas u obitelji"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Đorđe Balašević progovorio je o nepoznatim detaljima karijere.

Poznati kantautor Đorđe Balašević otkrio je za IN Magazin zašto ga je na početku bilo sram pjevati te zbog čega mu je Zagreb poseban.

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Đorđe je u Zagrebu promovirao svoju knjigu Kalendar mog djetinjstva, tek prvi dio autobiografskih priča. Peta ili šesta knjiga, kaže, ne broji ih više. "Neke knjige su scenariji, neke su pjesme, nekih se stidim i to ide dobro. Rekao sam da mi nije neugodno da se moje knjige toliko čitaju, pravi pisci imaju svojih 5 minuta, a sve ostale minute su moje", dodaje Đole.

Publika mlađa od mnogih njegovih pjesama, dokaz je da nešto vrijedi, kaže i da nije nikad bio trenutačna moda. A upravo mu je njegova publika uvijek bila ravnoteža. "Ušao na ovu scenu kao amater, nije mi palo na pamet da ću pjevati. Muško koje pjeva, to je bila sramota kod nas u obitelji, ali kao kad učiš vozit bicikl, pa te netko mora uhvatiti, eto tako su oni mene vraćali u balans", kaže.

Njegovim obožavateljima teško je izabrati omiljenu pjesmu, njima su omiljene sve. Uz njegove pjesme su se ljudi spajali i rastavljali, zaljubljivali, tugovali i slavili. "To je poseban soj ljudi, patetičnih, ja kažem poetičnih da izvučem priču. To je uvijek na ivici, patetika, kič i umejtnost su blizu. Bila je jedna curica koja mi je rekla da su sve moje pjesme patetične i životne, ja sam rekao da jesu, život zna biti patetičan daleko više od Balaševićevih stihova", zaključio je legendarni Đorđe. No mala doza patetike dobro dođe za začiniti tmurne jesenske dane.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene