nije imao sreće

Buran ljubavni život kralja vesterna: Ženio se tri puta, od prve supruge se razveo na Božić, a druga ga je pokušala ubiti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Legendarni John Wayne imao je tri propala braka, a sve njegove supruge bile su latinskog podrijetla.

Jedan od najvećih vestern glumaca svih vremena, legendarni John Wayne, osim po filmovima, poznat je i po zanimljivom ljubavnom životu.

Wayne se ženio tri puta, a sve njegove odabranice bile su latinskog podrijetla. Njegova prva supruga bila je Josephine Saenz koju je upoznao kada je njoj bilo 15 godina, a on je bio student i još se pokušavao probiti u Hollywoodu. Par se vjenčao 1993. godine i u braku su dobili četvero djece, sinove Patricka i Michaela te kćeri Melindu i Mary Antoniju. No nakon 10 godina braka odlučili su se rastaviti, a njihov razvod je finaliziran točno na Božić 1945.

Godinu dana kasnije oženio je meksičku glumicu Esperanzu Baur koju je upoznao dok je s prvom suprugom bio na odmoru u Mexico Cityju. Njihov je brak bio turbulentan i ona je navodno bila ljubomorna na njegovu posvećenosti poslu i djeci koje je imao iz prošlog braka. A kada je posumnjala da ima aferu s kolegicom iz filma "Anđeo i zločinac" Gail Russell, pokušala ga je upucati iz pištolja, no pogriješila je jer je bila pijana. Tijekom burne brakorazvodne parnice, koja je potrajala dvije godine, pale su razne teške optužbe, među ostalim i da je Wayne bio nasilan te da je imao brojne afere.

Treću sreću glumac je potražio s peruanskom glumicom Pilar Pallete. Par se vjenčao 1954. godine na Havajima, a nakon što su zajedno dobili troje djece, kćeri Aissu i Marisu te sina Ethana, oboje su se odlučili umiroviti od glume i posvetiti obitelji. Ipak, nakon 20 godina braka odlučili su se rastati, no nikada se nisu službeno razveli.

Waynova posljednja ljubav bila je njegova bivša tajnica Pat Stacy s kojom je bio u vezi sve do svoje smrti 1979. godine.

Glumac je umro u dobi od 72 godine od raka želudca te je zatražio na njegovoj nadgrobnoj ploči stoji natpis: "Feo, Fuerte y Formal" što u prijevodu znači "ružan, snažan i dostojanstven". Međutim, njegov grob nije bio označen čak 20 godina, a kasnije su na njegovu nadgrobnu ploču napisali citat iz intervjua koji je 1971. godine dao za časopis Playboy: "Sutra je najvažnija stvar u životu. Dolazi nam u ponoć vrlo čista. Savršeno je kad stigne i stavlja se u naše ruke. Nadam se da smo nešto od jučer naučili."

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) +3 Val Kilmer (Foto: AFP) Nekad i sad Za njim su uzdisale sve žene, ali njegova pojava danas samo zabrinjava i rastužuje, život mu više nije isti

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene