zanimljiva suradnja

Poslušajte kako naša nagrađivana glumica zvuči kao pjevačica, posebno će oduševiti ljubitelje jazza

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vedran Peharda Sextet udružio je snage s glumicom Hanom Hegedušić u novoj pjesmi "Swinging with the stars".

"Swinging with the stars", pjesma Vedran Peharda Sexteta i Hane Hegedušić stiže kao jazz osvježenje svim ljubiteljima ove vrste glazbe. Po svemu sudeći, Peharda razmišlja na duge staze, jer je ovo samo jedna od pjesama koje čekaju na svjetlo dana.

Pogledaj i ovo Žuta minuta Žuta minuta Na kazališne daske stiže originalna glazbena komedija koja će vas nasmijati do suza

Iako je istoimena pjesma zamišljena kao instrumental, nagovorom Vedranovog brata Ariana Peharde ujedno zaslužnim za tekst, ova glazbena priča obogaćena je ženskim vokalom Hane Hegedušić.

Hana nije sakrila svoje skromno oduševljenje pozivom na suradnju. "Do suradnje je došlo vrlo jednostavno, Vedran mi se javio, poslao je pjesmu 'Swinging with the stars', poslušala sam je i moram priznati da mi se odmah svidjela. Snimili smo je, i dalje je krenulo sve samo od sebe. Nadam se i vjerujem da će se svidjeti i vama, te da će te uživati", poručila je Hana.

Hana se jako dobro uklopila kao gošća svojim prepoznatljivim glasom, te tako upotpunila ugođaj čitave pjesme, a pravo zadovoljstvo nije uspio sakriti ni Vedran. "Izuzetno sam zadovoljan što je Hana Hegedušić pristala na suradnju s nama i vrlo sugestivno i dojmljivo otpjevala, te dodatno oplemenila svojim osobitim glasom cijelu kompoziciju."

Hana je diplomirana glumica, završila je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Poznata je po ulogama u filmovima "Pjevajte nešto ljubavno", "Blagajnica hoće ići na more", "Koko i duhovi", te mnogi drugi.

No, kako je oduvijek voljela glumiti i plesati, tako je svoje dvije velike ljubavi spojila glumeći i u mjuziklima. Do sada je nastupila u četiri mjuzikla, a za ulogu Velme Kelly, u svom prvom mjuziklu 2004., dobila je Nagradu hrvatskog glumišta.

Glazbu i aranžman za skladbu "Swinging with the stars", potpisuje Vedran Peharda koji je svoj interes za glazbom uopće započeo s petnaest godina. Tada je svojevremeno upisao privatne sate gitare te kasnije nastavio samostalno što je rezultiralo osmišljavanjem metode za učenje harmonije na gitari sadržanoj u mobilnoj aplikaciji Let Me Chord.

U međuvremenu se rodila i prva ljubav prema jazz glazbi u kojoj je aktivan cijelo vrijeme svirajući s raznim sastavima, a također je i redovan član jednog čakovečkog banda. Stoga, nekako je bilo prirodno da se otisne baš u jazz-u i u njega uloži.

Posebnost ove skladbe krije se i u samoj priči oko stvaranja iste, "Swinging With The Stars" nastala je prije nešto manje od tri godine. "Sjećam se da sam uzeo gitaru i da se pojavilo prvih par tonova melodije s dva akorda F mol i C mol. Budući da mi se prvih nekoliko tonova melodije činilo interesantnima odlučio sam dalje razrađivati temu i u naletu inspiracije ubrzo je bila gotova čitava kompozicija. Nakon što sam definirao melodiju i harmonije, napisao sam osnovni aranžman za pjesmu. Dvije godine kasnije, okupivši sadašnji bend, uspjeli smo na probama dovršiti kompoziciju uskladivši sve glazbene elemente", poručuje Vedran Peharda.

Spojiti vizualno talent Hane Hegedušić i Vedran Peharda Sexteta u tonovima jazz-a, za Matiju Benića koji potpisuje režiju i montažu, predstavio je izazov koji je uspješno svladao svojim osebujnim stilom i atmosferom, a zagasitim koloritom snažno i jasno podcrtao estetiku cijelog video spota.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew McConaughey (Foto: Profimedia) Matthew McConaughey (FOTO:Getty) Camila Alves i Matthew McConaughey (Foto: Instagram) Matthew McConaughey +0 Matthew McConaughey (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Miljenik žena povukao se u pustinju na 52 dana, a ono što se nakon toga dogodilo iznenadilo je baš sve, pa i njega samoga

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene