Ovo je ozbiljno!

Svjetske zvijezde strepe od curenja tajni za koje ne žele da se sazna, evo čime ih ucjenjuju, među njima i kćer najbogatije Hrvatice!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svjetske zvijezde poput Davida Beckhama, Donalda Trumpa, Oprah Winfrey i mnogih drugih našle su se na udaru masivnog cyber napada.

Holivudske zvijezde s A-liste, svjetski čelnici, tajkuni i milijarderi našli su se na meti hakera koji su im ukrali osobne podatke u masovnoj virtualnoj pljački otkriva britanski Daily Mail.

Pogledaj i ovo Donald Trump - 6 fotke bez make up-a Mnogi se pitaju što to Trump skriva ispod narančastog pudera? Nikome nije jasno zašto koristi ovako vidljivu šminku

Cyber ​​kriminalci već su u bespuće takozvanog dark weba pustili 69 tisuća povjerljivih dokumenata, a koji se odnose na Donalda Trumpa, Oprah Winfrey, Davida Beckhama i Sira Philipa Greena. Smatra se da traže desetke milijuna funti kao otkupninu i garanciju za zaustavljanje objavljivanja daljnjih osjetljivih informacija.

Iza krađe podataka stoji zloglasna ruska hakerska banda Conti i tvrdi da objavljene informacije predstavljaju samo jedan posto datoteka koje su ukrali, a dokumenti uključuju popise klijenata, fakture, račune i kreditne bilješke među kojima su i računi darova za tajne ljubavnike.

"Obzirom na profil baze podataka kupaca, ovo je apsolutno golema prijetnja", rekao je bivši pukovnik britanske vojne obavještajne službe. Philip Ingram.

Cyber ​​stručnjaci vjeruju da će iznuđivači zahtijevati plaćanje u cyber valuti kojoj se ne može ući u trag kao što je Bitcoin ili čak u draguljima.

Među žrtvama nalazi se 600 Britanaca uključujući i kćer najbogatije Hrvatice Tamare Ecclestone, bivšeg nogometaša Franka Lamparda, a među međunarodnim superzvijezdama na popisu su holivudski glumci Tom Hanks, Samuel L. Jackson i Alec Baldwin, kao i pjevač Tony Bennett, voditeljica Oprah Winfrey te Donald i Melanija Trump.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Madonna (Foto: Instagram) +0 Madonna (Foto: Instagram) Nekad i sad Bio je slatki dječak i nije se odvajao od slavnih roditelja, a sada zavodi i osvaja misteriozne ljepotice kao od šale!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Moore (Foto: Getty Images) Demi Moore (Foto: Getty Images) Demi Moore (Foto: Instagram) Demi Moore (Foto: Profimedia) +7 Demi Moore (Foto: Profimedia) Nekad i sad Slovila je kao jedna od najljepših, ali njezino lice već mjesecima izaziva lagano čuđenje: ''Da nisam vidjela naslov, ne bih znala da je ona''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene