lavina komentara

Mladu ljepoticu hrvatskih korijena napali na izboru za Miss, u skandal se upleli političari i policija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

April Benayoum izabrana je za prvu pratilju Miss Francuske, a cijeli show izbora ljepotce pao je u drugi plan zbog antisemitističkih komentara na račun 21-godišnje Benayoum.

Mlada ljepotica April Benayoum (21) natjecala se na izboru za Miss Francuske te je izabrana za prvu pratilju, no ubrzo su društvene mreže preplavili ružni komentari na njezin račun. Naime, April je u subotu tijekom finala otkrila svoje korijene te su mnogi iz publike sve iskoristili kako bi je napali antisemitističkim komentarima.

Pogledaj i ovo Miss Hrvatske 2019 (Foto: PR) Upoznajte finalistice Jedna od ovih djevojaka postat će Miss Hrvatske 2019.: Koja je vaš favorit?

Njezina majka je "srpsko-hrvatskih korijena", dok joj je otac "izraelsko-talijanskog podrijetla", objasnila je sama ljepotica, a komentari koji su uslijedili na društvenim mrežama doveli su do toga da se u sve upletu i francuski političari. "Hitler je zaboravio na tebe", stoji u jednom komentaru na Twitteru, a mnogi su bili u sličnom tonu.

O svemu se oglasio francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin dan nakon što je izbor ljepote zasjenio skandal. "Šokiran sam agresivnim antisemitističkim uvredama", rekao je ministar te je istaknuo kako je mobilizirao policiju. "Ovo nije natjecanje u antisemitizmu. Potpuno podržavam April Benayoum koja je postala meta hejterskih komentara zbog svoga podrijetla", istaknula je Marlène Schiappa, ministrica za državljanstvo.

Amandine Petit osvojila je titulu Miss Francuske, a u intervjuu je rekla kako je razočarana uvredama na račun svoje kolegice te ju u potpunosti podržava. Prva pratilja Miss Francuske kaže kako će tužiti ljude koji su se uključili u virtualni napad na nju. Inače, u Francuskoj je javna uvreda antisemitskog karaktera kažnjiva, a maksimalna kazna je do godinu dana zatvora i 45.000 eura.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Elton John i David Furnish (Foto: Getty Images) Elton John i David Furnish (Foto: Getty Images) Elton John i David Furnish (Foto: Getty Images) +0 Elton John (Foto: AFP) Celebrity Supruzi je poslije četiri godine braka priznao da je gej, a sad slavi 15. godišnjicu s mužem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene