Ovo postaje ozbiljno!

Princ Harry se odvažio na potez kojem se niti jedan Britanac nije nadao, procurili i detalji zašto se ne želi vratiti kući!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Harry tuži britansko Ministarsvo unutarnjih poslova, a britanski mediji prenijeli su detalje prvog ročišta.

Prema pisanju britanskih medija tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova  ozbiljno je upozorilo princa Harryja da britanski policajci nisu dostupni za osobnu zaštitu i sigurnost i to nakon što je princ Harry pravdu odlučio zatražiti na sudu.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 2 Raspada se idila? Meghan i Harry svojim su se postupcima zamjerili Amerikancima, nešto im je itekako zasmetalo: ''Dosta im je njihova žaljenja''

Odvjetnici koji predstavljaju ministarstvo poručili su Harryju da je sasvim nevažno to što im je ponudio da ih sam plati, a također su mu obećali da će ga natjerati da plati i dodatne pravne troškove uzrokovane slučajem koji se trenutačno vodi na Visokom sudu, piše Daily Mail.

U međuvremenu, Harryjev pravni tim tvrdi da bi se se on želio vratiti u Veliku Britaniju kako bi vidio obitelj i prijatelje jer to je i uvijek će biti njegov dom te da želi dovesti svoju djecu Archieja i Lilibet te suprugu Meghan Markle, ali ne može jer se ne osjeća sigurno. Vojvoda stoga tuži Ministarstvo unutarnjih poslove zbog odluke da mu se ne dopušta da plaća policijsku zaštitu za sebe i svoju obitelj dok je u Velikoj Britaniji. Tvrdi i da njegov tim privatne zaštite u SAD-u nema odgovarajuću nadležnost u inozemstvu niti pristup Britanskoj obavještajnoj službi što je potrebno za sigurnost.

Harry i Meghan trenutačno žive u Sjedinjenim Državama sa svojom djecom Archiejem i Lilibet, kamo su otišli nakon što su se odrekli svojih kraljevskih dužnosti. Par je tada izgubio i policijsku zaštitu koju financiraju britanski porezni obveznici.

Kasnije su bili prisiljeni otkriti da su angažirali privatne sigurnosne službe koje sami financiraju, nakon što je tadašnji predsjednik SAD-a Donald Trump rekao da njegova zemlja neće platiti njihovu zaštitu.

Na Kraljevskom sudu u Londonu održano je prvo ročište u slučaju koje bi Harryja ukupno moglo koštati i do 400 tisuća funti, a kojem nije osobno nije prisustvovao.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) +0 Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Celebrity Slavne sestre pozirale kao od majke rođene i srušile društvene mreže, a fotka je zbog jednog detalja poprilično jeziva

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Paula Sikirić Paula Sikirić Paula Sikirić (Foto: Instagram) Paula Sikirić (Foto: Instagram) +12 Paula Sikirić (Foto: PR) Celebrity Naša poznata influencerica pokazala top formu nakon poroda, a na prvi je pogled bilo jasno da je grudnjak ostavila kod kuće

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene