skandal ne jenjava

Kraljici Elizabeti teško padaju gnjusne optužbe protiv njezina omiljenog sina, no ostat će bez svega ukoliko ga proglase krivim

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Andrew bi mogao ostati bez svih titula ukoliko izgubi spor protiv Virginije Guiffre.

Kraljevska obitelj navodno planira oduzeti titule princu Andrewu ukoliko izgubi sudsku bitku s Virginijom Giuffre, piše Sunday Times.

Pogledaj i ovo Kate Middleton morala je požuriti ili... Kate Middleton bila je prisiljena otkriti da ima rak? Procurile su informacije o prijetnjama s kojima se suočila

Scotland Yard je još ranije izvijestio kako su razgovarali s Virginijom Giuffre zbog tvrdnji da ju je vojvoda od Yorka silovao kada je imala 17 godina, piše Daily Mail. Princ je opovrgnuo sve optužbe, a Virginia je u tužbi koju je podigla navela kako ju je Andrew seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Jeffreyja Epsteina na Manhattanu i još na jednoj lokaciji. U tužbi navodi kako je bila prodana princu koji ju je napastovao kada je imala samo 17 godina, a podnijela ju je dvije godine nakon što je Epstein pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji i 10 godina otkako se zločin dogodio.

"Ako Andrew izgubi spor, postavlja se pitanje što će kraljevska obitelj učiniti s njim. Neće ga moći pustiti da nastavi sa svojim dužnostima, a povući će mu i titulu vojvode vjerojatno", tvrdi izvor blizak kraljevskoj obitelji. Dodaju kako je sve to vrlo teško palo kraljici, a titulu vojvode od Yorka nosio je njezin otac, kralj George VI prije nego što je zasjeo na tron. "Tu je titulu dala svom omiljenom sinu, a on ju je zbog svega što je učinio samo okaljao", kaže izvor.

Buckinghamska palača nije komentirala ukidanje titule princu Andrewu. Osim titule, mogli bi ga povući i iz svih zaklada za koje je radio. Njegovu obitelj fotografi su snimili na skijalištu u Švicarskoj ovih dana, a njegove kćeri Beatrice i Eugenie se skupa s njihovom majkom i svojim muževima drže zajedno u ovim teškim vremenima za njihovu obitelj.

Nakon svih tih optužbi, kraljevska obitelj je imala interne sastanke, a princ William je istaknuo kako ne namjerava pustiti svog strica da se vrati u javni život monarhije. 39-godišnji William, koji je inače drugi u redu za britansku krunu, o svemu je razgovarao sa svojom bakom, kraljicom Elizabetom i ocem, princom Charlesom. "Ne dolazi u obzir da će se ikada vratiti, kraljevska obitelj si to ne bi dopustila", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Virginija je još 2019. godine izašla u medije s optužbama protiv princa Andrewa koje je on žestoko opovrgnuo i proglasio ih lažima.

"On je bio zlostavljač. Sudjelovao je u tome. Prvi put se dogodilo u Londonu, bila sam jako mlada. Ghislaine (kći pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maxwella) me probudila i rekla da ću upoznati princa tog dana. U tom trenutku nisam znala da će me prodati princu. Otišli smo u klub Tramp. Princ Andrew mi je dao alkohol, u VIP separeu, sigurna sam da je to bila votka. Pitao me da plešemo. Nakon toga sam otišla u auto s Epsteinom i Ghislaine, a ona mi je rekla: 'On ide u kuću i želim da mu radiš ono što radiš i Epsteinu. Nisam mogla vjerovati...", ispričala je tada.

Princ Andrew ranije je branio i svoje prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom, tvrdeći da nikada nije vidio ili posumnjao na bilo kakvo kriminalno ponašanje američkog financijaša.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Miley Cyrus (Foto: Instagram) Miley Cyrus (Foto: Instagram) Miley Cyrus (Foto: Instagram) +4 Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Celebrity Usred nastupa joj je ispao minijaturni topić pa umalo ostala potpuno gola pred milijunima ljudi: "Sada svi gledaju u mene"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene