Tužna vijest

Preminuo legendarni Boycie iz "Mućki", nakon duge bitke s rakom umro je mirno u snu u 80. godini

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

John Challis preminuo je u snu u dobio od 79 godina, vijest o smrti potvrdila je njegova obitelj u službenom priopćenju.

Glumac John Challis preminuo je u dobi od 79 godina, javlja Daily Mail.

Legendarni Boycie iz "Mućki" umro je mirno u snu, nakon duge bitke s rakom.

Službeno priopćenje o smrti objavila je njegova obitelj.

"Tužna srca vam donosimo ovako tužnu vijest. Naš i vaš dragi prijatelj, John Challis, preminuo je mirno u snu, nakon duge bitke s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boyciea i ostavio je veliko glumačko nasljedstvo kojim će nastaviti veseliti i nasmijavati ljude još dugo godina. Molimo vas da poštujete privatnost Johnove obitelji i prijatelja u ovim teškim trenutcima, a možete biti sigurno da će u budućnosti biti još prilika za slavljenje njegova života, kada će svi biti dobrodošli", piše u priopćenju.

Johnova obitelj zamolila je i da obožavatelji novac koji su namjeravali potrošiti na cvijeće radije doniraju jednoj od humanitarnih udruga za životinje koje je odabrao pokojni glumac.
 

 Challis je rođen u Bristolu, ali odrastao je u Londonu. Prije nego se počeo profesionalno baviti glumom radio je kao agent za prodaju nekretnina. Glumio je u kazalištu, a televizijsku karijeru je započeo 1967. godine. Osim u kultnim "Mućkama", ostvario je i zapažene uloge u serijama Coronation Street, The Sweeney, Doctor Who i The Newcomer.

Iza sebe je ostavio suprugu Carol Challis s kojom je bio u braku od 1993. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene