Baš šteta!

Šok i nevjerica: Unatoč velikim očekivanjima i odličnim reakcijama, Albina se nije plasirala u finale Eurosonga!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga nastupili su predstavnici 16 zemalja, među kojima je bila i naša Albina Grčić, a u finale su se plasirale Norveška, Izrael i Rusija, Azerbajđan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina!

Obožavatelji Eurosonga diljem Europe, ali i svijeta konačno su došli na svoje!

Pogledaj i ovo showbuzz Borba se nastavlja! Srbija ide u finale Eurosonga, za pobjedu će se boriti i atraktivna Albanka, a evo i tko su preostali finalisti ovog natjecanja!

Nakon što je natjecanje zbog pandemije koronavirusa prošle godine odgođeno, u areni "Ahoy" u Rotterdamu gledali smo prvu polufinalnu večer u kojoj je, među ostalima, nastupila i ovogodišnja predstavnica Hrvatske Albina Grčić s pjesmom "Tick-Tock".

Albina je nastupila 10. po redu, a za prolazak u finale natjecala se s predstavnicima još 15 država, među ostalima i susjedi iz Slovenije i Sjeverne Makedonije, ali na veliku žalost nije se uspjela plasirati u daljnje natjecanje. 

U prvih deset izvođača koje ćemo gledati u subotnjem velikom finalu su Norveška, Izrael i Rusija, Azerbajđan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina

Prva polufinalna večer 65. po redu Eurosonga održala se u veličanstvenoj Rotterdam Ahoy areni, a veliko je natjecanje svojim nastupom otvorio nizozemski pobjednik iz 2019. godine Duncan Laurence.

"Eurosong se vratio", izjavila je spikerica na samom početku prijenosa i tako najavila Duncana. 

Led na ovogodišnjem Eurosongu probili su predstavnici Litve, grupa The Roop s pjesmom "Discoteque". Momci i djevojke u žutim odjevnim kreacijama i prpošnom koreografijom svojim su plesom i pjesmom dali sve da predstave svoju zemlju u najboljem svjetlu. 

Iz susjedne nam Slovenije na Eurosongu je druga po redu nastupila njihova predstavnica Ana Soklič koja je izvela novu verziju svoje pjesme "Amen". Ana je svoju baladu otpjevala na engleskom jeziku, a njezin snažni vokal bio je dovoljan da uz scenske efekte ostavi snažan dojam.

Ruska predstavnica Manizha predstavila je svoju zemlju s pjesmom "Russian Woman" u kojoj je zapravo riječ o pravima žena koja je poprilično uzrujala tamošnje konzervativce, a na pozornici je napravila pravi show i donijela duh svoje Rusije. 

Švedsku na ovogodišnjem natjecanju predstavlja talentirani Tusse s pjesmom "Voices". 

Ovogodišnja predstavnica Australije je kantautorica Montaigne koja je izvela pjesmu "Technicolour", jedina je koja nije nastupala uživo na pozornici, nego je nastup prikazan videom iz njezine zemlje, a to sve zbog pandemije koronavirusa i sigurnosnih mjera.

Sjevernu Makedoniju večeras je predstavio naočiti Vasil s pjesmom "Here I Stand" koju je izveo na engleskom jeziku i izazvao glasne ovacije. 

Irsku, zemlju koja je upisala već nekoliko pobjeda na ovom prestižnom natjecanju, ove godine predstavlja s pjesmom "Maps" predstavilja simpatična pjevačica Lesley Roy. Izdržala je svoj energični nastup na pozornici koju su krasili brojni improvizirani prikazi prirode.

Predstavnica Cipra Elena Tsagrinou nastupila je s pjesmom "El Diablo" koju je inače oštro osudila ciparska pravoslavna crkva i neke udruge jer smatraju da zapravo veliča vraga, a neki su primijetili i sličnost njezine pjesme s jednom skladbom Lady Gage. 

"Fallen Angel" naziv je pjesma s kojom je glazbenik TIX predstavio Norvešku, a nastupio je s golemim anđeoskim krilima zbog kojih ga mnogi uspoređuju s hrvatskim predstavnikom na Eurosongu iz 2019. godine, našim Rokom Blaževićem.

Na pozornici je zablistala i naša Albina koja je predstavila Hrvatsku s pjesmom "Tick-Tock". Albina je pjevala na engleskom jeziku, a prema očekivanjima jedan dio pjesme izvela je na hrvatskom, kao što je to napravila i na Dori. Njezin nastup puf vizualnih efekata i atraktivne koreografije malo je koga ostavio ravnodušnim. 

Nakon Albine na pozornicu se popeo bend Hooverphonic iz Belgije s pjesmom "The Wrong Place".

Izrael ove godine predstavlja mlada Eden Alene koja se inače od malih nogu bavi baletom, a nastupila je s pjesmom "Set Me Free" i cijelu izvedbu začinila promjenom kostima.

Rumunjska se na ovogodišnjem natjecanju predstavlja s pjesmom "Amnesia" koju je izvela pjevačica Roxen, no imala je malih problema s postavljanjem scenografije pa postoji mogućnost da joj organizatori omoguće da još jednom izvede svoj nastup kako bi natjecanje za sve bilo po jednakim pravilima. 

Iz Azerbajdžana je na pozornicu Eurosonga stigla Efendi s pjesmom "Mata Hari", a njezin je nastup zasigurno bio jedan od najvatrenijih.

Ukrajina je večeras imala jedan od najupečatljivijih nastupa i to zahvaljujući bendu Go_A s pjesmom "Shum", koji je svoju pjesmu izveo u potpunosti na materinjem jeziku, a ovacije u dvorani jasno su dale do znanja koliko su se svidjeli gledateljima.

Prvu polufinalnu večer ovogodišnjeg Eurosonga 16. je nastupom zatvorila vesela predstavnica Malte Destiny Chukunyere s pjesmom "Je Me Casse". Ona je prije prve probe za Eurosong glasila kao jedan od najvećih favorita za pobjedu na natjecanju. 

U finale će se plasirati po desetero izvođača iz obje polufinalne večeri koji ostvare najviše bodova.

Direktan plasman u finale Eurosonga ima takozvana "velika petorka", točnije predstavnici Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske i Velike Britanije, zemalja koje daju najveći financijski doprinos Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) koja organizira Eurosong, te predstavnik zemlje domaćina, što je ove godine Nizozemska.

Druga polufinalna večer održat će se u četvrtak 20. svibnja, a na njoj će, među ostalima, nastupiti i predstavnice susjedne Srbije, ženska grupa Hurricane, dok je finale Eurosonga zakazano za subotu 22. svibnja.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Albina Grčić Celebrity Osim što odlično pjeva i izgleda, svi pričaju i kako naša Albina govori engleski, pogledajte video!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene