ljubav iz školskih klupa

Legendarni Cico Kranjčar u svoju se suprugu Elviru zaljubio još u gimnaziji, a spojila ih je strast prema sportu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zlatko Cico Kranjčar vjenčao se svojom srednjoškolskom ljubavi Elvirom, a zajedno su dobili sina Niku i kćer Lanu.

Hrvatski sport potresla je vijest o smrti legendarnog nogometaša i trenera Zlatka Cice Kranjčara u 65. godini.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić nastala mala konfuzija Zrinka Cvitešić izazvala pomutnju objavom o dolasku prinove: "O moj Bože, čestitke tebi i Niki!"

Preminuo je nakon kratke i teške bolesti u zagrebačkoj bolnici Merkur, gdje je prebačen iz zadarske bolnice u kojoj je završio prije desetak dana zbog problema s jetrom. Iza sebe je ostavio suprugu Elviru, sina Niku i kćer Lanu.

Cico se u svoju suprugu zaljubio još u srednjoj školi dok su oboje pohađali istu gimnaziju. Elvira, koja se tada prezivala Madžarac, počela ga je primjećivati u vrijeme kada je kao 17-godišnjak potpisao prvi profesionalni ugovor s Dinamom, a povezala ih je ljubav prema sportu. Elvira je tada bila košarkašica i igrala je u klubu Industromontaža, a uspješno se bavila i rukometom.

Nakon pet godina veze, točnije 1979. uplovili su u bračnu luku.

"Svoju sam Elviru, dok mi je bila djevojka, morao dovesti kući do 23 sata. Stanovali smo ona i ja u istom kvartu, išli u istu školu, prohodali 1974., a vjenčali se 1979. godine. Fešta je bila u Okrugljaku. Bilo je 200 ljudi, zajedno smo se veselili do šest ujutro. Čini mi se da je bilo nekako intimnije nego danas, pristupačnije. Nije bilo glamura, a bilo je prekrasno", prisjetio se Cico 2019. godine u intervjuu za Večernji list.

Dok je Cico bio na odsluženju vojnog roka u Koprivnici 1981. godine, rodila im se kći Lana, koja je danas u braku s francuskim bankarom i s obitelji živi u Parizu. Tri godine kasnije, dok su živjeli u Beču, dobili su sina Niku, koji je krenuo tatinim stopama i postao nogometaš. Niko je od 2014. godine u vezi s glumicom Zrinkom Cvitešić, s kojom živi u Londonu, a posljednjih se godina prestao aktivno baviti nogometom.

Obitelj Kranjčar 1992. godine vratila se u Hrvatsku, gdje je Zlatko upisao Višu trenersku školu, zahvaljujući čemu je nakon nogometne uspio ostvariti i uspješnu trenersku karijeru. Trenirao je klubove Dinamo i Zagreb, a od 2004. do 2006. godine bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Zlatkova supruga Elvira, koja je diplomirana inženjerka avioprometa, od 2006. godine voditeljica je Galerije Kranjčar na zagrebačkom Kaptolu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene