Mudar potez

Kraljica Elizabeta izdala poseban zahtjev za ispraćaj muža Philipa, tiče se Williama i Harryja, a neki kažu da to znači samo jedno

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta II. donijela je odluku da prinčevi William i Harry neće biti jedan uz drugog dok hodaju uz lijes svog djeda, princa Philipa u krugu bliže kraljevske obitelji.

Posljednji ispraćaj princa Philipa biti će održan u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Windsoru, a njegova supruga, kraljica Elizabeta II. ima poseban zahtjev za svoje unuke tijekom sprovoda. 

Pogledaj i ovo Kate Middleton u fazi liječenja Kate Middleton ima rak, šokirala obraćanjem javnosti nakon mjeseci čekanja: ''Bio je to veliki šok, teški mjeseci su iza mene''

Naime, želi da prinčevi William i Harry ne budu jedan uz drugog dok hodaju uz lijes svog djeda, piše Daily Mail. Braća, koja su se udaljila posljednjih godinu dana, bit će dio bliže kraljevske obitelji koja će pratiti tijelo pokojnog vojvode od Edinburgha. 

Williama i Harryja na tom će putu razdvojiti njihov bratić, najstariji unuk princa Philipa i kraljice Elizabete, sin njihove kćeri, princeze Anne, Peter Phillips. Kad lijes bude unesen u kapelu sv. Jurja u Windsoru, braća neće sjediti jedan kraj drugog, nego će opet biti razdvojeni. 

Mnogi smatraju da je ta odluka dokaz da se prinčevi nisu ujedinili čak ni sada kada im je djed preminuo, a to je bilo vidljivo i nedavno kad su objavili zasebna priopćenja u njegovu čast. Neki smatraju da ovo zapravo nije zahtijevala kraljica, nego su je njezini unuci tražili da budu razdvojeni. 

"Ovo je pogreb i nećemo biti uvučeni u takva viđenja i drame. Sve je ovo dogovoreno i odraz želja kraljice Elizabete", rekao je glasnogovornik kraljevske obitelji. 

Inače, pogreb princa Philipa bit će jako težak za braću jer će ih podsjetiti na dan kad su hodali iza lijesa svoje majke, pokojne princeze Diane. Tada je William imao 15, a Harry 13 godina. 

Kraljevski biograf Hugo Vickers objasnio je da je bratić prinčeva namjerno odabran da stoji uz njih kako bi im pomogao da se zbliže nakon što ih je razdvojila Meghan Markle te na kraju i intervju s Oprom Winfrey. 

"Imao je dobar pristup prema njima kada im je umrla majka Diana pa će sigurno i ovog puta biti korisna njegova blizina", ispričao je Vickers. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene