I prije su joj prijetili smrću

Jedna od najvećih afganistanskih zvijezda javila se iz pretrpanog evakuacijskog aviona: "Dobro sam, živa sam"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Afganistanska pop zvijezda Aryana Sayeed javila se iz evakuacijskog aviona kako bi poručila fanovima da je uspjela pobjeći iz rodne zemlje.

Afganistanci masovno napuštaju vlastiti zemlju nakon što su vlast preuzeli radikalni talibani, a iz jednog od evakuacijskih aviona javila se i velika afganistanska pop zvijezda Aryana Sayeed.

Na svojem se Instagramu obratila milijunima obožavatelja koji su strahovali za njezin život te je objavila fotografiju iz pretrpanog vojnog aviona kojim su ona i njezin partner Hasib Sayed napustili Kabul.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝝠𝗥𝗬𝝠𝗡𝝠 𝗦𝝠𝗬𝗘𝗘𝗗 👑 آریانا سعید (@aryanasayeedofficial)

"U jednom od svojih posljednjih intervjua rekla sam da ću biti zadnji vojnik koji će napustiti moju domovinu. Točno to se sada i dogodilo. Zahvalna sam za vaše molitve i brojne poruke koje ste mi slali jer ste se brinuli zbog mojeg boravka u Afganistanu. Dobro sam, živa sam i nakon nekoliko nezaboravnih noći napokon sam dospjela do Dohe", napisala je Aryana koja je jedna od rijetkih žena koje su se uspjela ukrcati u evakuacijski avion.

"Kad se vratim doma i umirim misli od ovog šokantnog svijeta s vama ću podijeliti još puno priča", dodala je.

Sayeed inače živi u Istanbulu, no Kabul joj je rodni grad i često putuje tamo jer je, među ostalim, i jadna od članica žirija u afganistanskoj verziji talent showa "The Voice".

Njezina obitelj je prvi put napustila Afganistan zbog civilnog rata kada joj je bilo samo sedam godina, a tada su svoj dom pronašli u Londonu. Nakon što se proslavila, odlučila se vratiti u rodnu zemlju gdje je postala velika zvijezda, no već je ranije dobivala prijetnje smrću pa je tamo mogla živjeti samo povremeno.

Inače, Aryana je jedna je od najslavnijih Afganistanki ikad. Nije samo poznata kao pjevačica, već kao i afganistanska televizijska voditeljica.

Ona je i sve ono što talibani mrze. Odbija pokrivati glavu i nosi pripijenu odjeću, njezine pjesme poručuju ženama da moraju biti jake i da ne smiju odustati od borbe za boljim sutra te se bori za ženska prava, slobodu izražavanja i ugrožavanja svega onoga što je nameće talibanska vlast. Zato je, kada god bi posjećivala Afganistan, morala nosi pancirku.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene