Kvalitetna glazba

Što to povezuje Zrinku Cvitešić i Glena Hansarda?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glen Hansard je Irski kantautor koji svira odličnu, pomirljivu, emotivnu i kvalitetnu glazbu. On je glumac koji je nagrađen mnogim nagradama, između ostalih i s Oscarom. On je čovjek koji je gostovao na albumima najvećih faca rocka. Glen Hansard je svjetska glazbena veličina i presretni smo što najavljujemo njegov premijerni nastup u Hrvatskoj, 9. ožujka u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovaj kantautor proslavio se u mjuziklu ‘’Once’’ koji je na Sundance festivalu osvojio nagradu publike, te odmah krenuo u kino distribuciju zaradivši 150 puta više nego što je u istoga uloženo. Glen Hansard kao glavna muška uloga irskog glazbenika I njegova partnerica na filmu, češka doseljenica Marketa Irglova osvojili su srca diljem svijeta.

Pogledaj i ovo Tash Sultana 19. srpnja 2023. Kantautorica Tash Sultana na open-air koncertu u Zagrebu

Sa smiješno malim budgetom ‘‘Once’’ je stekao kultni status, te svoj put našao I do kazališnih dasaka, osvojio 8 Tony nagrada i jedan Grammy. U londonskom kazalištu Phoenix u predgrađu Soho ovaj mjuzikl igra 8 puta u tjednu, a jedno vrijeme češku useljenicu glumila je naša Zrinka Cvitešić te za tu ulogu osvojila prestižnu nagradu Olivier.

No Glen se nije zadržao na glumačkoj karijeri već je nastavio onu glazbenu, iz benda The Frames gdje je počeo pa do solo karijere. S Irglovom je izdao odličan album ‘’The Swell Season’’, te ’Ukulele Songs’’, a nastavio sa solo albumom ‘‘’Rhythm and Repose’’. Njegova glazba temelji se na irskom folku i rocku i mješavini svega. To se osobito osjeća na poslijednjem albumu ‘’Didn’t He Ramble’’ koji je ‘’ogoljen do kosti’’, prerađen, izvrnut I popravljan do savršenstva, baš kao što svi glazbenici tog kalibra i rade. Rezultat je zreo, kvalitetan i odličan album kojim je dokazao da se nalazi na pravom putu istinskog glazbenika.

'Zrinka Cvitešić ipak neće glumiti Dunju Gotovinu'

Osim što je iznimno cijenjen u glazbenim krugovima, gostovao je na albumu Eddija Veddera iz Pearl Jama, te je s Bonom Voxom svirao na ulicama Dublina, njegove nastupe još više cijeni I publika pa su mu koncerti redovito rasprodani. U Zagreb nam dolazi početkom ožujka održati glazbenu lekciju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Gospodine Hansard, dobrodošli.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene