Mouse on Mars

Vodeći predstavnici svjetske eksperimentalne elektroničke glazbe stižu na MBZ!

Mouse on Mars Mouse on Mars Nico Toma/PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mouse on Mars Galerija

Berlinski umjetnici Mouse on Mars, Jan St. Werner i Andi Toma, duo koji već skoro tri desetljeća pomiče granice elektroničke glazbe, obogatit će četvrti blok Muzičkog biennala Zagreb koji kreće 17. rujna, a završava 30. rujna.

U suradnji s Multimedijalnim institutom MaMa, Mouse on Mars stižu 19. rujna u Tvornicu kulture gdje će predstaviti svoj najnoviji album AAI, objavljen u veljači 2021. Album koji pokazuje kako fascinacija Tome i Wernera s tehnologijom i nekonvencionalnim istraživanjima audiovizualnog materijala ide korak dalje. S tekstom i glasom pisca i teoretičara Louisa Chude-Sokeija kao polazištem, u suradnji s grupom računalnih programera i s udaraljkašem Dodom NKishijem, svojim dugogodišnjim suradnikom, Mouse on Mars istražuju umjetnu inteligenciju kao narativni okvir i skladateljsko oruđe, stvarajući pritom svojevrsno djelo znanstvene fantastike.

Pogledaj i ovo showbuzz dinamičan vikend Sjajnim koncertom Zagrebačke filharmonije otvoren treći blok Muzičkog biennala Zagreb, evo što još publika može poslušati!

Mouse on Mars kao vodeći predstavnici ne samo njemačke, već i svjetske eksperimentalne elektroničke glazbe — dvaput su gostovali u Zagrebu, 2004. i 2009. godine. Ti se nastupi zbog svojeg intenziteta za mnoge iz domaće publike ubrajaju među najupečatljivije koncerte posljednja dva desetljeća. Tim više su Muzički biennale Zagreb i Multimedijalni institut MaMa zadovoljni da će Mouse on Mars gostovati u Hrvatskoj netom nakon što su objavili AAI — kao jedan od prvih koncerata s novim albumom kojeg Jan St. Werner i Andi Toma uživo izvode kao trio, zajedno s Dodom NKishijem.

Umjetnička znatiželja, domišljatost i zaigranost u korištenju najnovije tehnologije čine da njihov zvuk koji je teško svrstati u neki određeni žanr i danas zvuči posve neočekivano i suvremeno.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene