DanceStar 2015

Hrvatska, Srbija i Italija pobjednici Urban Chapter natjecanja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Urban Chapter 2015. novost je sedmog izdanja međunarodnog festivala DanceStar, a proteklih je dana u Poreču okupio europske predstavnike urbane plesne i kulturne scene.

Zelena laguna dobila novo ruho zahvaljujući rukama sjajnih grafiti umjetnika koji su marljivo oslikavali zidove ispred sportske dvorane Intersport, a zanimljivo natjecanje u plesnoj fotografiji okupilo je brojne zainteresirane ljubitelje umjetničke fotografije.

Pogledaj i ovo Diego Siqueira (Foto: Instagram) Rokovi anđeli Hrvatski plesači pokazali gola, isklesana tijela na plaži u Tel Avivu uoči nastupa na Eurosongu

Diskoteka Byblos bila je središte svim zaljubljenicima u Allstyle i Breakdance ples, a oni najhrabriji imali su priliku upiti nova znanja i popraviti svoje plesne vještine na seminarima i radionicama, a dan je završio uzbudljivim borbama europskih plesnih skupina podjeljenih u dvije kategorije.

Adrian Popa iz Rumunjske pobijedio na DanceStar Night natjecanju

Allstyle je urbana plesna kategorija koja kombinira breaking, popping i locking stilove, te novi hip-hop, house i social stil, a u finalni Allstyle dvoboj plasirale su se skupine iz Italije i Hrvatske. Nakon petnaestominutnog okršaja u plesnoj areni, sudački tim u sastavu Karim Belharch, Sopnky Love i Željko Božić, donio je tešku odluku, a prvo mjesto osvojili su sjajni plesači iz skupine Effetti Collatterali iz susjedne Italije. Drugo mjesto pripalo je domaćoj skupini House Of Jam.

Nakon AllStyle natjecanja na red je došla i finalna bobra breakdance plesača. Riječ je o plesu vezanom za hip-hop kulturu koji je nastao u južnom Bronxu u kasnim sedamdesetima među adolescentima koji su kreativno koristili svoje slobodno vrijeme kako bi zaboravili tešku socijalnu situaciju i surovu realnost. Luka Lukić, Super Salee te Knufetbunt MonsterKill bili su stručno sudsko oko koje je jednoglasnom odlukom odlučilo da u napetoj i strastvenoj borbi između austrijskih plesača iz skupine Only Kings Crew i skupine Recognize The Flow koja predstavlja fuziju hrvatskih i srpskih plesača, pobjeda zasluženo odlazi u ruke domaćih plesača.

Danas su na rasporedu posljednja natjecanja za A i B ligu i to za produkcijske brojeve, nakon čega slijedi i svečana dodjela nagrada po raznim plesnim kategorijama te dobnim skupinama.

Ponosni partner DanceStar natjecanja od ove godine je i Rexona, a njihovi novi proizvodi za žene i muškarce Invisible Black + White pružaju zaštitu do 48 sati, najbolje su rješenje protiv žutih mrlja te idealan spoj s mladim plesačima koji stižu u Poreč i koji će se uz Rexonu osjećati sigurnije i snažnije.

Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene