Postalo je napeto!

Nije lako impresionirati žiri i gleda se baš na svaku sitnicu: ''Ti da si kod mene u kužini stalno bih ti govorio muči'

Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Nova TV 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef Osma emisija showa MasterChef +0 Osma emisija showa MasterChef Galerija

Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović u osmoj su emisiji "MasterChefa" podijelili još pregača, svaki za svoj tim kojeg slaže za nastavak natjecanja.

Kandidati su bili podijeljeni u dvije skupine – jedna je pripremala mesno jelo, a druga riblje. Samo najkreativniji, oni koji su se usudili najviše eksperimentirati s namirnicama, a pri tom složili i ukusna jela, dobili su priliku nastaviti svoje MasterChef putovanje.

Pogledaj i ovo Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin opasno dobri Omiljeni chefovi iz MasterChefa udružili snage u kuhinji pa završili u društvu policije!

Namirnice koje je dobila prva skupina su: pileći odrezak, kajenski papar, krušne mrvice, svježa kadulja, panceta, limun, kiselo vrhnje, luk, zelene mahune, poriluk, mrkva, buća i sjemenke suncokreta. Pored ovih na raspolaganju su im bile i osnovne namirnice koje se nalaze ispod njihovih radnih jedinica te su svoje jelo morali pripremiti u 45 minuta.

U prvoj skupini svojim je nemirnim duhom najupečatljiviji bio Frano Kekez koji je pripremio piletinu napunjenu masnoćom i ljuto slatki prilog.

''Više od ičega vjerujem u svoj koncept, ali fali puno finesa'', komentirao je Frano svoje kuhanje u ovom eliminacijskom krugu. U jednom trenutku izgubio se u neredu, a to je primijetio i žiri. Njegovo jelo svidjelo se Stjepanu koji mu je dao pregaču.

''Uzeo me Stipe u svoj tim. Sad sam usredotočen na to da ne razočaram čovjeka'', kazao je.

''Neće ti biti lako jer imaš navike koje možda i nisu dobre u kuhinji, ali vjerujem u tebe i ispravit ćemo ih'', rekao mu je Stjepan te dodao: ''Ti da si kod mene u kužini stalno bih ti govorio Frano muči''.

Vinko Fain u kuhinji je imao nezgodu – zagorjelo mu je jelo koje je pripremio. Srećom imao je dovoljno vremena da napravi novo. Odlučio se za restanu buču s pancetom i porilukom, čips od mrkve te mariniranu piletinu ispečenu na maslacu.

''Izgleda solidno, nije savršeno, ali ovo nije finale MasterChefa'', smatra Vinko.

Ipak također je kazao kako smatra da nije opravdao kredit koji je dobio od Damira u audicijskoj emisiji, a Damir se s tim i složio, te Vinko nije dobio pregaču.

Gorana Milaković je odlučila piletinu marinirati s kaduljom i maslinovim uljem, soli i paprom, blanširala je mahune i napravila lagani pire od tikve na maslacu sa začinima. Gorana naglašava da voli tehničko crtanje i voli da su mrkve i mahune iste dužine, a tako je uredila i svoj tanjur.
''Sviđa mi se način na koji razmišljaš'', kazao joj je Stjepan nakon što je kušao njezino jelo te joj dao pregaču.

''Jako dobar, ukusan i korektan tanjur. Vidim potencijal u tebi i mislim da možeš bolje od ovoga'', dodao je on.

Ema Baniček pripremila je pečenu bundevu poriluk te hrskavi slani pileći medaljon s kaduljom, ali nije bila zadovoljna izgledom svog tanjura. Njezina nesigurnost ubrzo je nestala jer svi članovi žirija bili tu toliko oduševljeni i njezinim načinom ponašanja u kuhinji i okusom jela koje je pripremila za njih te su joj ponudili svaki svoju pregaču.

''Malo mi je neugodno, osobno mislim da moj tanjur to ne zaslužuje'', rekla je Ema koja je na kraju izabrala biti u Damirovom timu.

''Ona je možda i osoba s kojom ću vas i pobijediti'', rekao je Damir kolegama u žiriju.

Boris Seccareccia pred žiri je donio sirovu piletinu, nešto preko čega se nikako ne može prijeći te je stoga napustio show. Članovi žirija u njega su polagali mnogo nade i bili su razočarani time što nije primijetio da meso koje se nikada ne smije poslužiti sirovo nije bilo dovoljno pečeno.
Hrvoje Ždralović donio je pred žiri pohanu piletinu s umakom, no time ih nije uspio osvojiti.

''Falilo je još ambicije, to nismo vidjeli'', komentirao je Stjepan.

Borna Penić je također donio pohanu piletinu koju je jako zaljutio s više začina. Prvi je probao Melkior kojem je bilo jako ljuto, a ni ostali članovi žirija nisu bili impresionirani, pa ni Borna nije dobio pregaču.

''Put traje cijeli život. Ako stvarno voliš kuhati, nećeš odustati'', rekao mu je Stjepan.

''Ovo je iskustvo meni bilo kratko, ali zanimljivo. Što ideš dalje vjerojatno je i zanimljivije', osvrnuo se Borna na svoje kratko MasterChef putovanje.

Druga skupina u vrećici je dobila brancin, sjemenke, komorač, limun, batat, svježi čili, češnjak, peršin, lješnjak, cherry rajčice, grašak, lovorov list, šparoge i tjesteninu.

Iako su se mogli čuti komentari da nije uobičajeno kombinirati lješnjake s ribom, Ana Marija Kutleša odlučila je pripremiti brancina s lješnjacima. Za to svoje jelo dobila je pohvale žirija.

''Tvoj tanjur ima najviše komponenti'', rekao joj je Damir koji joj ipak nije dao pregaču.

Ana Marija je dobila pregaču od Stjepana.

''Htjela sam od prvog momenta da mi Stjepan bude mentor, ali da mi je ponudio i bilo tko drugi, bila bih počašćena'', rekla je Ana.

Tomislav Marković se odlučio uz brancin spremiti batat s lješnjacima, čilijem, rajčicama s jednom vrstom majoneze. Jelo je nazvao - brancin iz Dubrave.

''Ovo izgleda kao da je malo dijete serviralo'', kritizirao ga je Stjepan. No Tomislav je unatoč neprivlačnom izgledu tanjura dobio dvije pregače – od Damira i Melkiora te je za mentora izabrao Melkiora.

Tanjur Filipa Pleteša također je dobio kritiku zbog izgleda od svih članova žirija. Iako je izrazio ljutnju prema načinu na koji je Filip servirao tanjur, Stjepan mu je ipak dao pregaču zbog neodoljivo ukusnog načina na koji je spremio ribu.

Ni prezentacija jela na tanjuru Krune Hrepića nije zadovoljila žiri te on nije dobio pregaču.

Damirova pregača pripala je Mariji Gregurić koja je imala poteškoća s upravljanjem vremenom prilikom kuhanja, pa je ribu pekla u zadnji čas, ali uspjelo joj je ostaviti dobar dojam na žiri.

 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Katarina Madirazza i keramika - 13 +0 Katarina Madirazza Celebrity Našu lijepu glumicu u novoj sezoni hit-serije gledat ćemo u posve drugačijem izdanju, a pozitivne reakcije na promjenu imidža dobiva i iz inozemstva

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene