Kultna destinacija

Dubrovnik postaje filmska kulisa: Zbog sve više "filmaša" grad izradio i novi cjenik

Snimanje u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snimanje u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Snimanje u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snimanje u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Snimanje, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Jelka Tepešić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) +0 Tanja Ladović Blažević, HAVC (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Stradunom bi uskoro mogli prošetati i Orlando Bloom i Cara Delevingne. Oni su glavne zvijezde fantastične serije Carnival Row čija će se druga sezona u studenome snimati unutar zidina. Prilika je to i za domaće fimaše, producente, statiste...

Ovo je prvi put da će snimati jedna velika produkcija od kada je grad Dubrovnik donio cjenik za javne površine. Izdvojit će i do 50 tisuća kuna na dan za površine veće od 1000 metara četvornih kao što je ova ispred Kneževa dvora.

Pogledaj i ovo showbuzz NJIHOVE ŽELJE OTKRIVAMO GDJE LJETUJU DOMAĆE ZVIJEZDE: 'To je njegova taktika prikrivanja'

Na pitanje novinarke koliko će ta serija doprinjeti gradu Dubrovniku, Jelka Tepešić, zamjenica gradonačelnika grada, odgovorila je: "Procjena je negdje između 350 i 400 tisuća kuna izravno u proračun Grada Dubrovnika i uz to, naravno, sve one usluge koje će filmska produkcija platiti:"

I ova serija snimat će se uz poticaje HAVC-a, 2019. godina po zaradi je rekordna za Hrvatsku. Dobre najave su i za iduću godinu. Tanja Ladović Blažević iz Odjela za poticaje, HAVC, rekla je: "Ove godine smo imali 9 projekata. Ukupna potrošnja stranih produkcija premašila je 320 milijuna kuna. Već imamo jako lijepe najave i do kraja godine i za iduću godinu."

Nakon Igre prijestollja, Ratova zvjezda i Robina Hooda, Dubrovnik će opet glumiti imaginarnu lokaciju, no trend se u Hrvatskoj polako mijenja. Sve zanimljiviji smo kao autentična lokacija.

"Prikazani smo kao Hrvatska u HBO-ovoj seriji succession i dio Hitmans wife bodyguard koji Zagreb prikazuje kao Zagreb. Najponosniji smo uvijek na projekte Hrvatske koprodukcije i tu bi stavrno istaknula projekt Murina koji upravo završava snimanje redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji predstavlja Hrvatsku u najboljem smislu - i produkcijskom i kreativnom", nadodala je Ladović Blažević.

Od 2012. godine kada se krenulo s poticajima za snimanja u Hrvatskoj strane filmske produkcije u našoj zemlji su ostavile više od milijardu kuna.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko Dalić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Zlatko Dalić, Davorka Dalić (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL) Celebrity Samozatajna supruga izbornika Dalića pokazala kako zablistati i u ležernom izdanju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene