jako tužno

Iza velikog hita Zdravka Čolića krije se tragična sudbina jedne mlade djevojke, a priča tjera suze na oči!

Zdravko Čolić Zdravko Čolić Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Čolić Zdravko Čolić - 2 Zdravko Čolić Zdravko Čolić In Magazin: Zdravko Čolić - 1 Zdravko Čolić Zdravko Čolić - 2 Zdravko Čolić Zdravko Čolić - 1 Zdravko Čolić +4 Zdravko Čolić Galerija

Zdravko Čolić u pjesmi "Ona spava" opjevao je tragičnu smrt Milice Kostić, koja je skočila s 11. kata da bi izbjegla silovanje.

Pjesma Zdravka Čolića "Ona spava" inspirirana je tragičnim događajem iz rujna 1974. godine.

Pogledaj i ovo Zdravko Čolić - 10 Regionalni miljenik žena Već pet desetljeća najtraženiji: Zdravko Čolić rasprodao i drugi koncert povodom Dana žena u Areni Varaždin!

U pjesmi je opjevana sudbina Milice Kostić, učenice medicinske škole u Kruševcu koja je skočila sa zgrade kako bi izbjegla silovanje.

Tada 18-godišnja Milica naivno je otišla u stan s grupom mladića koji su je zamolili da im pomogne sa strogim roditeljima jednog od njih, no njihove stvarne namjere bile su drugačije, piše Nova.rs.

Kad su došli u stan, petorica mladića krenula su s provedbom svojeg zlokobnog plana i rekla su Milici da skine odjeću sa sebe. Računajući da će pokleknuti iz straha, pokušali su je uvjeriti da joj je bolje da ne pruža otpor dok je seksualno napastuju kako bi izbjegla dodatnu upotrebu fizičke sile.

No, dok su se spremali počiniti stravičan zločin, Milica im je kroz suze rekla da je nevina, zbog čega se jedan od mladića počeo kolebati i napustio je prostoriju. Za njim su tada izašli ostali kako bi ga nagovorili da se vrati, a uplašena djevojka iskoristila je taj trenutak kako bi skočila kroz prozor s 11. kata zgrade, odabravši tako sigurnu smrt umjesto silovanja.

Ipak, Milica je pad preživjela i preminula je u bolnici dva dana kasnije, a za to je vrijeme uspjela policiji ispričati što joj se dogodilo i tko su krivci. Nasilnici su uhićeni, no nije poznato kakve su kazne dobili ni koliko su vremena proveli u zatvoru.

Slučaj Milice Kostić tada je odjeknuo u javnosti i pokrenuo je raspravu o stvarnim pravima žena u Jugoslaviji.

Njezina smrt inspirirala je pjesnika Velizara Šofranca da napiše pjesmu "Ona spava", koju je opjevao Čolić i s njom pobijedio na natjecanju Hit parada u studenom 1974. 

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Alka Vuica i Siniša Vuco Alka Vuica - 3 Alka Vuica - 4 Alka Vuica i Siniša Vuco +8 Alka Vuica i Siniša Vuco Nekad i sad Pogledajte kako je Alka Vuica izgledala prije 17 godina, pored nje su tada i misice pale u drugi plan!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Norman Reedus i Diane Kruger Norman Reedus - 6 Norman Reedus i Diane Kruger - 5 Norman Reedus i Diane Kruger +14 Norman Reedus i Diane Kruger Celebrity Slovio je kao seks-simbol, a dok se svi čude njegovu sve zapuštenijem izgledu, njegova ljepotica se ne odvaja od njega

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene