Napustila su nas velika imena

Koga smo sve izgubili u 2011.?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U protekloj godini mnoge poznate osobe napustile su ovaj svijet.

Neki su preminuli prirodnom smrću, drugi zbog bolesti, a treći nesretnim slučajem, ali sigurno je da smo ostali bez osoba koje su obilježile i obogatile showbizz.

Pogledaj i ovo showbuzz Adrenalinske avanuture slavnih Doznajte o najluđim iskustvima slavnih, tko je od njih usput slomio nos, a tko smršavio 32 kilograma!

Nakon teške prometne nesreće i višemjesečne borbe za život, Angie Garany izgubila je bitku za život. Lijepa Libijka preminula je u bolnici u Novom Marofu.

Jedan od najznačajnijih hrvatskih kulturnih djelatnika Fadil Hadžić iznenada je preminuo 3.siječnja u 89. godini života.

Ljubo Stipišić – Delmata, vjerojatno najpoznatiji čuvar dalmatinske glazbe, umro je u 74. godini. Ljubo je bio i otac istaknutog hrvatskog glazbenika Zlatana Stipišića Gibonnija.

Kazališna i filmska glumica Vida Jerman umrla je 10. prosinca u Zagrebu, u 73.godini. Uloga po kojoj će se Vida Jerman pamtiti za vječnost svakako je ona u najboljem hrvatskom filmu Krešimira Golika 'Tko pjeva zlo ne misli', gdje je glumila 'kontroverznu' vlasnicu pegleraja.

Pjevačica sa Zelenortskih otoka Cesaria Evora prozvana 'bosonoga diva' umrla je 17. prosinca u bolnici u svojoj domovini nakon problema sa srcem s kojim se borila dugi niz godina.

Jane Russel, raskošna zvijezda filmske industrije '40-ih i '50-ih godina umrla je 28. veljače od zastoja disajnih organa u 89. godini. Russel je najpoznatija po ulozi u kultnom filmu 'Muškarci preferiraju plavuše' u kojem je glumila uz legendarnu Marilyn Monroe.

Jedan od najutjecajnijih američkih repera iz 90-ih godina, Heavy D, preminuo je 8. studenog od zatajenja srca u 44.godini.

Hip-hop zvijezda Nate Dogg preminuo je 15.ožujka nakon komplikacija izazvanih višestrukim udarima. Surađivao je sa umjetnicima kao što su Dr. Dre, Snoop Dogg i 50 Cent. Imao je 41. godinu.

Elizabeth Taylor ostat će upamćena kao jedna od najlegendarnijih glumica na svijetu. Svijet je ovu holivudsku divu izgubio 23. ožujka nakon što je hospitalizirana zbog kongestivnog zatajenja srca. Dvostruka oskarovka ostat će upamćena ne samo po svojim kultnim filmovima, već i po zadivljujućoj ljepoti i dobrotvornom radu. Imala je 79 godina.

Jeff Conaway svjetsku slavu je stekao ulogama u TV seriji 'Taxi' i filmu 'Briljantin' u kojem su mu partneri bili John Travolta i Olivia Newton John. Preminuo je u 60. godini od posljedica upale pluća.

Ryan Dunn, zvijezda serije Jackass, poznat po izvođenju opasnih vratolomija, poginuo je 20. srpnja u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Policija je kasnije utvrdila da je nesreća rezultat prebrze vožnje i alkoholiziranosti vozača. Dunn je imao 34 godine.

Peter Falk, američki glumac proslavljen ulogom pronicljivog detektiva u popularnom televizijskom serijalu Columbo, preminuo je u 83. godini. Renomirani glumac je tokom svoje karijere dva puta bio nominovan za Oskara, glumio je u brojnim filmovima i predstavama.

Vijest o smrti Amy Winehouse potresla je cijeli svijet. Amy je pronađena mrtva u svom stanu u Londonu 23.srpnja. Pjevačica osebujnog glasa preminula je usljed trovanja alkoholom. Godinama se borila s ovisnošću o drogama, a samo dva mjeseca prije smrti otpuštena je iz rehabilitacijskog centra. Imala je samo 27 godina.

Oskarovac Cliff Robertson koji je svjetsku slavu stekao utjelovivši američkog predsjednika Johna F. Kennedyja u filmu "PT-109", preminuo je u 10. rujna, samo dan nakon što je proslavio svoj 88. rođendan. Umro je prirodnom smrću.

Andy Whitfield, zvijezda TV serije Spartak: Krv i pijesak, preminuo je 11. rujna u 39. godini od Non-Hodgkinovog limfoma. Riječ je o tumoru koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocita.

Mikey Welsh, bivši basista grupe Weezer, iznenada je umro u 40. godini. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u hotelskoj sobi u Chicagu 8. listopada.

Andy Rooney, TV novinar i komentator CBS-ove emisije '60 minuta' preminuo je 4. studenog usljed komplikacija nakon manje operacije. Imao je 92 godine.

Nakon duge i teške bolesti, u Splitu je 27. prosinca preminuo poznati glumac Ante Čedo Martinić. Imao je 52 godine. Glumac je preminuo nakon jednogodišnje borbe s rakom.


Poznati hrvatski glumac Predrag Vušović Peđa preminuo je 17.veljače od posljedica jakog moždanog udara . Imao je 51.godinu.
 Velikan domaće glazbene scene Boško Petrović umro je 10.siječnja u 76.godini.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene