"Posveta ženstvenosti" Envy Rooma

Posjetite najljepši modni vremeplov: Moć senzualnosti i elegancije na nekoliko kvadratnih metara

eNVy room eNVy room 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju eNVy room eNVy room eNVy room eNVy room eNVy room (Foto: Karla Jurić) eNVy room (Foto: Karla Jurić) eNVy room Envy Room u MUO-u (Foto: Instagram) Envy Room u MUO-u (Foto: Instagram) +0 Envy Room u MUO-u (Foto: Instagram) Galerija

Modni brend Envy Room svojim je kreacijama hrvatskom dizajnu udahnuo dašak glamura te se etablirao kao omiljeno dizajnersko ime mnogim slavnim i manje slavnim Hrvaticama. Modni put dvojca Vjekoslava Franetovića i Nikice Ivančević koji su stvorili Envy Room traje već 15 godina, a kratki, ali slatki presjek njihova rada možete pogledati u Muzeju za umjetnost i obrt.

Europski i svjetski muzeji vrlo često organiziraju izložbe posvećene velikanima modne scene. Retrospektive radova, detaljni pregledi kreacija velikih modnih kuća te posvete dizajnerima svjetskog glasa svakodnevnica su u metropolama diljem svijeta, no u Zagrebu nemamo često priliku vidjeti izložbu posvećenu isključivo modnom dizajnu. Ovog proljeća mogli smo tako uživati u izložbi ''Ljubav i otpor" Ivane Popović, a sada nas je dočekala još jedna izložbeno-modna poslastica.

Pogledaj i ovo eNVy room - 3 U prvim danima ljeta eNVy room u novoj modnoj priči predstavlja eleganciju i ležernost, inspiraciju pronašli u pitoresknoj Španjolskoj

U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba ''Posveta ženstvenosti“ modnog brenda eNVy roomkojom je simbolično obilježena 15. godišnjica njihova stvaralaštva. Čarobno modno putovanje Nikice Ivančevića i Vjekoslava Franetovića predstavljeno je posjetiteljima kroz 27 kreacija. Od početaka 2004. do danas svečane haljine po kojima je eNVy room nadaleko poznat, ispričale su priču o ospjehu, trudu, senzualnosti i romantici koja je utkana u svaku od tih predivnih kreacija.

Na trećem katu MUO-a gledatelji mogu razgledati plodove rada dizajnerskog dvojca koji trenutno slovi za apsolutne vladare hrvatske modne scene. Svečane toalete, od onih najjednostavnijih s početaka karijere, pa sve do onih iz posljednje kolekcije 2019., koje su neodoljivo raskošne i ženstvene, nijemi su svjedoci izgradnje eNVy rooma, tog velikog modnog imena na našim prostorima.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• Iako izložba "Posveta ženstvenosti" nije zamišljena kao retrospektivna, dvadeset i sedam pomno selektiranih odjevnih predmeta, koji će krasiti prostor Muzeja za umjetnost i obrt, posjetiteljima će ponuditi detaljan uvid u kreiranje jednog autentičnog i prepoznatljivog modnog rukopisa koji se 15 godina razvijao i usavršavao pod imenom studija eNVy room. • Vidimo se! ❤️ #envyroom #15thanniversary #fashionexhibition #muo #foto @karla_kul

Objavu dijeli eNVy room (@envyroom)

Iako ovaj brend mnogi povezuju isključivo s romantičnim vjenčanicama koje oduzimaju dah, ova izložba odličan je prikaz raznovrsnosti dizajna Franetovića i Ivančevića te posjetitelju nudi pravi mali vremeplov u doba kada još nitko nije znao za eNVy room. Od kreacija dizajniranih za posebne prigode i naše slavne pjevačice, pa sve do kreacija iz najnovije bridal kolekcije, ''Posveta ženstvenosti“ na jezgrovit je i sadržajan način predstavila kreativnost i važnost ovog modnog brenda za hrvatsku scenu. 

U ambijentu okruženom vitrajima te bezbrojnim prekrasnim porculanskim i staklenim predmetima, 27 ženstvenih haljina izloženih na svega nekoliko metara kvadratnih odvest će vas na dizajnersko putovanje na kojem ćete nešto naučiti, vjerojatno mnogo uživati te na kraju poželjeti i sami nositi jednu od izloženih haljina.

Moć, senzualnost i ljepota eNVy rooma sadržana je u jednoj prostoriji, a možete ju posjetiti sve do 17. studenog ove godine. Ne propustite i sami vidjeti vidjeti zašto je baš ovaj brend tiha patnja tolikih žena.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) +6 Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Celebrity Obiteljska tragedija slavne pjevačice potresa svijet: "To je kao noćna mora iz koje se nećemo probuditi"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene