Top ili flop?

Priča koja će vas transportirati u svijet njujorškog luksuza, drame, šokantnih tračeva, ali i prekrasnih kostima

Feud: Capote vs. The Swans Feud: Capote vs. The Swans Screenshot 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Feud: Capote vs. The Swans Galerija

Dugoočekivana druga sezona antologijske televizijske serije Feud, koju su kreirali sjajni Ryan Murphy, Jaffe Cohen i Michael Zam, došla je s novom intrigantnom pričom koja prati Trumana Capotea i njegove takozvane labudice.

Nova sezona Feuda temeljena je na romanu Laurencea Leamera ''Capote's Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era'', a režirali su je Gus Van Sant, Max Winkler, i Jennifer Lynch. Zasad su izišle dvije epizode koje traju po sat vremena i moram priznati da me serija u potpunosti očarala. Što zbog sjajnih glumaca, što zbog priče koja je intrigantna, nepoznata, i na moje iznenađenje - istinita.

Serija je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Estetski je serija posebno prekrasna jer prati živote onih najbogatijih u New Yorku za vrijeme 60-ih i 70-ih godina te je svaki kutak kadra prepun luksuza. Zanimljivo je kreativno redateljsko rješenje da u prvom sloju svega tog luksuza uživamo na prvu, ali kako priča ide dublje, kako sve više upoznajemo likove, vidimo i ispraznost u tom pretjerivanju koje su detaljno kreirali kostimografi, scenografi, glumci, redatelji i ostatak kreativnog tima.

Zanimljivo je i kako je prikazan odnos prijateljstva između žena visokog statusa, i jednog posebnog muškarca koji je u njihove dosadne živote unio vrtlog drame. Rijetko kad su takvi odnosi razrađeni na dublji način od ovoga što su napravili Murphy, Cohen i Zam. Takav je odnos odlična podloga za zaplete koji će doći već pri kraju prve epizode te doprinosi dramatičnom aspektu koji je nužan za ovakav žanr. Narativno, nas kreatori vode u prošlost i sadašnjost, ali ne na način koji je konfuzan, bar ne zasad. Priča je jasna, tempo je brz, svi su likovi napisani s dozom misterije, što ih čini iznimno intrigantnima, a ženski dio glumačke postave je najbolji dosad.

Genijalni Tom Hollander utjelovljuje lik osebujnog pisca Trumana Capotea. Hollander igra taj lik s iznimnom preciznošću, dosljednošću, te iako njegov lik ima najveće karakterne oscilacije dosad, Hollander ga uspijeva učiniti šarmantnim i kada je loš.

Njegove labudice igraju prekrasne glumice Naomi Watts, Diane Lane, Chloë Sevigny, Demi Moore i najveće iznenađenje jer je nismo gledali od Ally McBeal - Calista Flockhart. Svaka je posebna na svoj način te u ove dvije epizode odlično igraju svoje likove, ali posebno bih izdvojila Naomi Watts, koja igra Babe Paley. Uzbudljivo je gledati sve te dive u jednom kadru, a svoj status opravdavaju sjajnom glumačkom igrom za koju sam sigurna da će biti jednako dobra i u ostatku epizoda.

Feud: Capote Vs. The Swans je intrigantna serija o osobama iz prošlosti koje možda nisu najpoznatije u ovom dijelu Europe. Bit ćete transportirani u svijet njujorškog luksuza, drame, šokantnih tračeva i prekrasnih kostima. Odličan scenarij, fenomenalna glumačka postava i interesantna režija čine ovu seriju jednom od najuzbudljivijih zasad.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene