Nevjerojatna priča

Evo kako izgleda smrt čovjeka na Balkanu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Web kamera je snimila ne samo samoubojstvo skladatelja već i reakcije okupljenih susjeda - koji nisu znali da ih se snima!

Od redatelja filmova 'Kad porastem biću kengur' i 'Sedam i po' stiže još jedno genijalno djelo, film 'Smrt čoveka na Balkanu'.

Pogledaj i ovo Lepa Brena i Saša Petrović opraštaju se i drugi Lepa Brena shrvana zbog odlaska svojeg Čakija: "Nadam se da je sada okružen velikanima kojima i pripada"

Redatelj Miroslav Momčilović i ovog je puta pokazao svoju genijalnost. U suradnji s vrhunskim glumcima poput Emira Hadžihafizbegovića (Aca) i Radoslava Milenkovića (Vesko) iznio je na jedinstven način ideju o otuđenju ljudi, licemjerstvu i ostalim negativnim popratnim pojavama kojim obiluje današnje društvo.

'Smrt čoveka na Balkanu' (2012) srpska je crna komedija s elementima drame koja je osvojila mnoge značajne europske nagrade.

>> 'Lud, zbunjen, normalan': Izet presretan, dobio praunuka Džemicu

Snimana je iz jednog kuta, jednog kadra, iz 'oka' web kamere ispred koje si je život oduzeo skladatelj kojeg je nakratko utjelovio glumac Nikola Kojo. Nakon pucnja, u njegov stan pristižu susjedi, među prvima Aca i Vesko kao i njihove supruge Nada i Vera. Nitko ne primjećuje da je cijelo vrijeme uključena web kamera i da se sve snima. Kroz stan prodefilira čitava 'vojska' živopisnih likova - trgovac nekretninama i njegova klijentica, grobar, djelatnici Hitne pomoći, dostavljač pizze, policajci i inspektor koji mora utvrditi je li riječ o samoubojstvu.


Crnohumorni elementi dominiraju filmom za kojeg je scenarij napisao sam redatelj Momčilović i to zahvaljujući jednoj ping-pong loptici.

Naime, tijekom igranja stolnog tenisa u jednoj dvorani u Zemunu preminuo je jedan od igrača no to nije spriječilo da se nastavi rekreativno odmjeravanje snaga.

Preminulog su stavili sa strane dok su čekali Hitnu pomoć i policiju, a kad bi loptica pala na njegovu stanu i došla do njegova tijela, igrači bi je samo bezbrižno pokupili.

Upravo je taj događaj, kojem je svjedočio i sam Momčilović, bila ideja vodilja koja je dovela do nastanka filma 'Smrt čoveka na Balkanu'.

Dakle, ukoliko želite pogledati 80 minuta čiste zabave, snimane u realnom vremenu iz jednog kadra (web kamere), i pritom se valjati od smijeha i uživati u maestralnim izvedbama velikih gumačkih imena, tada je ovo film za vas.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene