Kupit će vas na prvu!

Priča o hrabroj mladoj djevojci koja pokušava promijeniti svijet i stvoriti svoje ime u detektivskom svijetu

Enola Holmes 2 Enola Holmes 2 Instagram 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Enola Holmes 2 Galerija

Ako tražite film koji želite pogledati sa svojim ukućanima za vikend, ili jednostavno samo želite razbistriti mozak, Enola Holmes 2 je ono što tražite.

Enola Holmes je priča o mlađoj sestri poznatog detektiva Sherlock Holmesa. Pratimo Enolu koja ne želi biti u sjeni svoga brata, te pokušava postati poznata detektivka u viktorijanskom Londonu na svoj način. Mlada djevojka iz tvornice šibica se pojavi ispred Enole, i u tom trenutku kreće prava priča.

Pogledaj i ovo Henry Cavill i Natalie Viscuso Samo u rijetkim prilikama Jednog od najpoželjnijih muškaraca svijeta osvojila je djevojka koju ne pokazuje često, dosad su uhvaćeni zajedno samo nekoliko puta!

Redatelj Harry Bradbeer je na divan način prikazao Enolu i njezinu potragu za istinom koja je u potpunosti drugačija od onoga što smo navikli od Sherlocka Holmesa. Sherlock u ovom filmu pada u drugi plan, i zapravo je samo potpora svojoj sestri koja pokušava stvoriti ime za sebe u detektivskom svijetu. Šarmanta i šaljiva rješenja se isprepliću kroz čitav film, što pridonosi toj lakoći i naivnosti tinejdžerskog filma. Iako je na mladenački i šaljiv način prikazan svijet i život Enole Holmes, bitno je naglasati da su scenaristi i redatelj podcrtali Enolinu spoznaju da pripada višem staležu i njezinu moć da pomogne onima koji nemaju privilegije kao ona. U ovom filmu ona postaje svjesna svijeta u kojem živi ali nije samo pasivni promatrač, nego hrabra mlada djevojka koja ga aktivno pokušava promijeniti.

Enola Holmes se vratila na male ekrane bolja nego u prvom dijelu, što obično nije slučaj kod mnogih filmova.

Ovoga puta Enola Holmes (Millie Bobby Brown) se čini samouvjerenijom nego ikada prije, te svojom mladošću i šarmom zrači kroz čitav film. U trenucima govori direktno u kameru što je u formi tinejdžersko detektivskog filma alat koji redatelj koristi kako bi se gledatelji poistovjetili s glavnim likom, i kako bi znali točno što je našoj glavnoj junakinji u glavi.

Iako ovakvih rješenja ima mnogo, ovaj film ne objašnjava puno nego se zaista odmah baci u rješavanje misterija. Millie Bobby Brown je mlada i iznimno talentirana glumica koja je Enoli Holmes, baziranoj po knjigama Nancy Springer, dala jedan prirodni šarm koji vas kupi na prvu. Uzbudljivo je otkriti jednu ovakvu glumicu kao Millie, koja profesionalno i s puno ljubavi pristupi svojim ulogama bilo da su one mračne kao u Stranger Thingsu, ili uzbudljive, poletne i šarmante kao Enola Holmes.

Henry Cavill koji igra Sherlock Holmesa u filmovima o Enoli glumi Sherlocka kakvog nismo imali priliku niti gledati niti čitati. Kreatori mu u ovom filmu daju novi sloj, te samim tim otkrivamo drugu stranu svjetski poznatog detektiva koji pokušava zaštititi svoju sestru i stvoriti bolji odnos sa njom. Vidimo njegovu emotivnu stranu koju Cavill igra na sličan način kao u liku Witchera (The Witcher), a to je s puno humora, samopouzdanja, i mišića. Sjajan je u ovom filmu kao potpora za Millie, i može se reći da su zaista uspjeli vjerodostojno dočarati odnos između starijeg brata i mlađe sestre.

Enola Holmes je film o mladoj detektivki koja pokušava riješiti slučaj nestale djevojke iz tvornice šibica, ali on je zapravo mnogo više od toga. Film se bavi viktorijanskom Engleskom koja je u većini serija i filmova romantizirana, dok se u ovom filmu stavlja pod povećalo.

Vidimo grozne uvjete u tvornicama, ogroman jaz između bogatih i siromašnih, ali vidimo i žensko osnaživanje koje se proteže kroz čitav film. S humorom i dosjetljivošću pratimo jednu bitnu temu i jednu hrabru mladu ženu koja predvodi revoluciju. Enola Holmes je obiteljski film koji ćete pogledati s osmijehom na licu, i nadamo se da će vas potaknuti da i vi povedete jednu malu revoluciju.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Pietro Orlandi, brat Emanuele Orlandi Preporuke Šokantna priča o misterioznom nestanku 15-godišnjakinje iz Vatikana o kojoj ovih dana govori cijeli svijet

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju The Good Nurse +0 The Good Nurse Preporuke Potresna istinita priča: Zataškavali su istinu o ubojstvima i puštali ga da vodi brigu o nemoćnim pacijentima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene