Ovakav sevdah još niste čuli

Sestra Maje Posavec, Zrinka, oduševit će vas sevdahom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će 4. veljače 2016. godine u 20 sati Sevdah i Panoniku, romantični koncert uspješne akademske glazbenice Zrinke Posavec.

Uz Zrinku Posavec i bend koji čine Filip Novosel, Zvjezdan Ružić, Tihomir Hojsak, Borna Šercar – nastupit će i posebna gošća, Zrinkina sestra - pjevačica i glumica Maja Posavec te saksofonist Vojkan Jocić i klarinetist Bruno Philipp).

Pogledaj i ovo Božo Vrećo (Foto: Instagram) Više nije tajna Ovo nitko nije znao: Otkrivamo kako je zapravo Božo Vrećo počeo karijeru i kako se zvao

Svoj pjevački put Zrinka Posavec gradila je polako, počevši od folklora, potom kroz klasično obrazovanje i dva fakultetska studija, da bi na koncu našla potpuno svoj novi pravac. Naime, 2013. godine započela je s umjetničkim ciklusom i glazbenim istraživačkim projektom s fokusom na sevdah te na taj način ostvarila svoju dugogodišnju želju da na urbani način izvede specifičnu tradicijsku glazbu. U realizaciji projekta od početka surađuje gitarist Ambrozije Puškarić, a potom se uključio i kontrabasist Tihomir Hojsak, obojica akademski obrazovani glazbenici.

'Zrinkin sevdah je intiman, dubok i snažan izričaj njenih emocija koje svojim glasom izvrsnom lakoćom pretače u različita muzička stanja čineći tako spoj njenog osobnog glazbenog izričaja i vrlo duboke i karakteristične tradicijske urbane glazbe kao što je sevdah. Profesorica je pjevanja u glazbenoj školi, a nekoliko godina je vodila više kulturno-umjetničkih glazbenih ansambla, od kojih možemo istaknuti proslavljene Zwizde', kažu njeni suradnici.

Uz sevdah, Zrinka Posavec će s pratećim bendom izvoditi i panoniku, o kojoj ističe: «Panonika je projekt koji sam osmislila kao pandan bosansko-hercegovačkoj urbanoj glazbi. Panonika su starogradske pjesme koje su se pjevale u Vojvodini i Panonskoj Hrvatskoj.»
Ususret koncertu, krajem siječnja izlazi i prvi album Zrinke Posavec pod nazivom Pantomima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene