Festivalska turneja

[Video] Tour de Žur 1: For festival na Hvaru, Erlend Oye i modni mornar

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U sklopu festivalske turneje prvi na redu bio je For Festival...

 Valjda svaka ljetna priča započinje, ili u uvodu sadrži imenice “sunce, more, plaža, kupanje, otok, barenje”, pa je tako vjerojatno počela i naša priča – u mislima. Kao što znate, ili ćete tek saznati, #tourdezur ekipa ovog ljeta prati 15-ak festivala po Lijepoj našoj sa zadatkom da vam što više približimo atmosferu koja se događa na predivnim lokacijama - što na obali, što u unutrašnjosti Hrvatske.

Pogledaj i ovo showbuzz Dobra zabava Slurp! festival zatvara sezonu - Evo što vas čeka!

Krenuli smo tako nas četiri – producent Borna, novinarka i kraljica Slavica, kreator cijele priče Edo Plovanić i moja splitska malenkost iz Zagreba prema Hvaru.

For Festival kronološki se prvi našao na našoj #tourdezur listi festivala koje idemo posjetiti, iako nažalost na samo dva od četiri dana. Stigli smo sretno u Hvar, uzbuđeni oko Fora (a i sunca, mora, ljeta, plaže, kupanja, otoka, barenja), muzike naravno najviše, dojurili u Venerandu, kad ono na sunčanom otoku Hvaru počne padati kiša. Kiša - na sunčanom Hvaru? U to vrijeme na pozornici

Venerande sestre Haim rasturaju po gitarama i bubnjevima, a mi šćućureni pod natkrivenim šankom brojimo minute, pa sate, da kiša prestane. Kapljice nimalo nisu spriječile strance da stoje pred pozornicom i uživaju u konceru Haimica, “toćaju” noge u bazenu koji je umjesto ograde dijelio pozornicu od publike i piju ultra skup alkohol za naše standarde.

Kraj programa u Venerandi nije značio i kraj programa općenito za tu večer, pa je tako većina njih s festivalskim narukvicama krenula prema rivi na kojoj su čekali taxi brodovi koji prevoze do uvale Stipanska na Paklenim otocima gdje se fešta nastavlja do jutarnjih sati uz DJ setove.

Kako su i po našim mislima šetale imenice s početka ove priče, tako smo jedva dočekali subotu popodne i isplovljavanje s hvarskog Mandrača za Stipansku. U „kaiću“ sa simpatičnim kapetanom za kormilom, #tourdezur tim i više manje svi suputnici stranci, krenuli smo s laganim upoznavanjem, pričom i šalom dok je Borna s „prove“ sve bilježio kamerom.

Plaža, miris borova, ležaljke, mala slatka pozornica, DJ-evi koji puštaju laganu muziku i mnoštvo zanimljivih ljudi dočekalo nas je čim smo se iskrcali na Stipanskoj. Pogled nam je pao i na poznatu britansku glumicu Keiru Knightley koja je sjedila s prijateljima skrivena pod šeširom i sunčanim naočalama. Prirodni ambijent, sve u znaku Fora, opuštena atmosfera, šank među borovima, prozirno more i sunce (tko čeka taj i dočeka) nalagali su jedno brzinsko bacanje u more i pola sata sunčanja. A onda opet kamere u ruke i tipka “rec”.

Glavni izvođač toga dana bio je simpatični Erlend Oye iz Kings Of Conveniencea koji je sjeo na sred plaže na stolicu, s gitarom u ruci i počeo svoj nastup pozivajući sve da mu se približe. Uskoro su svi bili pored njega i slušali priče koje je Erlend pričao među pjesmama i uživali u blagom glasu ljupkog Norvežanina. Koncert je završio bacanjem u more čime je sve oduševio, a i povukao za sobom, pa su odjednom svi uzbuđeno plivali oko njega. Naša Slavica uhvatila ga je odmah na izlasku iz mora i pitala nekoliko pitanja na koje je drage volje odgovorio, a nekolicina njih uzbuđena što vide kameru ulijetavali su u kadar, sretni kao mala djeca koja dobiju lizalicu. Uslijedilo je i fotografiranje s Erlendom, intervju s Ilijom čiji su fetiš mornarska odijela, a uskoro nakon toga i povratak sa Stipanske na Hvar, spremanje za Venerandu i koncert Neneh Cherry o čemu ćete uskoro moći pročitati više.

Pratite #tourdezur na društvenim mrežama, subotom u Inmagazinu i na Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene