Partijaneri na kućnom pragu

Stanare oko Parka Mladeži od buke festivala Ultra će dijeliti samo zid: "Stadion nema WC-a, to će s**** i pi**** ovdje, to je ludilo"

Neno (Foto: Dnevnik.hr) Neno (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ultra ST (Foto: Dnevnik.hr) +0 Neno (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Najveći party na Jadranu, festival Ultra Europe, s Poljuda seli na drugi stadion u Splitu - Park Mladeži. To za sobom povlači i potencijalni problem, jer se taj stadion nalazi u gusto naseljenom dijelu Splita.

Festival Ultra Europe nakon šest nezaboravnih godina otvara novo četverogodišnje poglavlje u Splitu - na stadionu Park Mladeži. Splićanima koji žive oko Parka Mladeži vijest o relokaciji festivala Ultra Europe s Poljuda na Park Mladeži, digla je tlak više od toplinskog vala koji je u tijeku.

Pogledaj i ovo ULTRA Europe 2017 (Foto: PR) Nakon mjeseci iščekivanja Neprocjenjiva videorazglednica Hrvatske: Objavljen ULTRA Europe 2017 Aftermovie

Vijest o selidbi s Poljuda ove obitelji nije obradovala jer od mjesta održavanja dijelit će ih samo zid. Tehno fešta tako im stiže doslovno pred kućni prag.

"Najgore mi je radi djece i toga šta će se oni nagledati svega, jer ti u principu ne možeš kontrolirati gdje će ko ići i što će ko raditi. Tu nisu samo moja djeca... Mi svi njih moramo negdje maknuti", kaže Željana koja s obitelji živi pored stadiona Park Mladeži..

Dio sigurnosnih izlaza smješten je usred njihova dvorišta.

"Najveći problem je ta buka koja će utjecati na zgrade, koja će utjecati na salonit, azbestne krovove i dobro će ih protresti pa će se ta prašina fino razasuti po cijelom gradu", kaže stanarka Zdravka.

"Od nevremena je pala fasada i nastrešnica na ovoj drugoj zgradi. Strah me kad dođu ti veliki decibeli kad udare tehno tutnjava da se to ne bi porušilo", zabrinuto kaže stanarka Mirjana.

Nisu protiv Ultre u Splitu, ali smatraju kako Park mladeži nije dobar izbor.

"Stadion nema WC-a, koja kemija, koji kemijski WC-i, to će s****, pi**** ovdje, to je ludilo", kaže stanar Neno.

Stanari oko stadiona Parka Mladeži smatraju da je Grad Split zakazao. "Mi jednostavno ne postojimo za njih, nitko nas nije obavijestio i mi to saznajemo iz medija", kaže Mirjana.

Bolje sreće danas nisu bili ni mediji. Grad i organizatori su do definiranja svih detalja s javnošću odlučili komunicirati tek priopćenjima. Saznajemo ipak da sigurnosni koridori za kretanje i evakuaciju s policijom i hitnom pomoći još uvijek nisu dogovoreni.

Nova lokacija Ultre dom je nogometnog trećeligaša. Očekuju investicije u infrastrukturu.

Organizatori od Parka mladeži žele stvoriti vodeću sportsku i event lokaciju u regiji. Jesu li na dobrom putu znat ćemo već za 20 dana.

Zbog rekordne prodaje ulaznica organizatori festivala očekuju nikad veću posjećenost i već sad se priča o o tome da će nova lokacija festivala u svojoj prvoj godini zabilježiti povijesne rezultate te da će sedmo izdanje Ultre zabilježiti i svojeg milijuntog gosta.

Uz najskuplji line up ikad te pozornicu veličine rekordnih 1500 metara kvadratnih, Park Mladeži se od 12. do 14. srpnja sprema na ulazak u veliku Ultra Worldwide obitelj u velikom stilu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene