Ne smijete propustiti

Pogledajte koji domaći bendovi će 'prašiti' na INmusicu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Domaća pojačanja festivalskog lineupa su Dosh Lee, She Loves Pablo te Radio Aktiv...

Program ovogodišnjeg INmusic festivala sve je bogatiji. Nakon što su organizatori najavili nastupe fenomenalnih bendova Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods te Dikta došao je red na predstavljanje domaćih izvođača koji će, nakon što su sjajnim albumima već stekli vjernu publiku, predstaviti nove pjesme i svojim energičnim nastupima opravdati pohvale kritike. Domaća pojačanja festivalskog lineupa su Dosh Lee, She Loves Pablo te Radio Aktiv.

>> Prošlo je već 19 godina od smrti legendarnog glazbenika!

Britanska agencija specijalizirana za festivale Eufest u Velikoj Britaniji organizira natječaj All about the music u sklopu kojeg se britanski bendovi bore za nastup na INmusic festivalu. Pobjednik će biti odabran na live nastupu 25. travnja u cijenjenom britanskom klubu The Assembly, a Ožujsko pivo kao generalni pokrovitelj INmusic festivala pobjednika natječaja Zasviraj sa Žujom vodi u Veliku Britaniju kako bi ondje zasvirao s finalistima. Pobjednik će ujedno nastupiti i na jednoj od pozornica INmusic festivala, a ovu jedinstvenu priliku moguće je iskoristiti još samo danas 5. travnja. Svim zainteresiranim izvođačima savjetujemo da se požure te na internetskoj stranici INmusic festivala ispune prijavu.



Dosh Lee

Dosh Lee je zagrebački punk/funk/hc/butchrowing bend osnovan 2004. godine. Uz malene izmjene u sastavu dosad su nastupili na više od sto koncerata u regiji te svirali na mnogim regionalnim festivalima. Prvi EP „Čudo“ objavljuju 2008. godine, a 2009. slijedi prvi LP Velika nepravda na malom ekranu. Singl Burek je svojom jednostavnošću oduševio sve ljubitelje ove poslastice, a ostale jednako dinamične i duhovite pjesme donijele su im prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni. Album je odlično prihvaćen među rock kritičarima i publikom te je Dosh Lee nominiran za prestižnu nagradu Zlatna Koogla za najboljeg novog HR izvođača. Također, bend je osvojio nagradu Davorin, BiH diskografsku nagradu za najboljeg novog regionalnog izvođača 2010. godine. Na novom albumu Kaktus Galaktus koji su izdali prošle godine naći ćete samo jedan novi singl i čak 15 bonus trackova.

She Loves Pablo


Još jedan zagrebački bend She Loves Pablo broji četiri člana. Groove/stoner bend djeluje od 2006. godine, najprije kao dvojac gitara-bubanj, a zatim im se priključuje basist. U toj postavi snimaju prvi album Mother Of All koji izlazi 2009. godine, a ulaskom multiinstrumentalista na gitari, klavijaturama i udaraljkama, bend konačno postaje kompletan. Aktivno nastupaju od samog osnivanja i energičnim izvedbama osvajaju publiku. Novi album koji su dečki sami snimili i producirali Burn And Levitate izišao je na samom početku ove godine te žestokim zvukom skuplja samo pozitivne kritike glazbenih eksperata.

Radio Aktiv


Radio Aktiv je pulsko-zagrebački bend osnovan krajem ljeta 2009. godine. Zvuk benda mogao bi se okarakterizirati kao rock s elementima reggaea i world musica. Izvode isključivo autorsku glazbu, a iako su pjesme uglavnom socijalno angažirane, ritmična i plesna glazba unosi dinamiku, pa čak i dozu zabave. Široj su se javnosti predstavili singlovima Vrtimo se te Svaku noć, svaki dan nakon što su pobijedili na dva najveća demo festivala u 2011. godini (Hrvatski Glazbeni Festival Zabok, HR Demo Klub). Osvojivši top liste, 2012. snimaju album prvijenac Grije nas isto sunce. Pohvale kritike i publike nisu izostale, pa bend svojom pitkom glazbom nastavlja proboj na domaćoj glazbenoj sceni. Ove su godine nominirani za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.
 

Pogledaj i ovo showbuzz Francuzi u Zagrebu Lineup INmusic festivala sve bogatiji – dolazi Team Ghost!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene