točka na i uspješne 2022.!

Održana svečana dodjela nagrade Cesarica, Eni Jurišić i Matija Cvek imaju hit godine!

Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Davor Pongracic/Cropix 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Matija Cvek i Eni Jurišić Vjeko Ključarić i Eni Jurišić Matija Cvek Vjeko Ključarić i Eni Jurišić Eni Jurišić +0 Matija Cvek Galerija

U četvrtak je u zagrebačkom HoB-u održana svečana dodjela nagrade Cesarica 2022. Uzbudljivo finale potvrdilo je uzbudljivu glazbenu godinu – najbolji od 12 najboljih protekle godine su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom ''Trebaš li me''!

Glazbu za Hit godine potpisuju Matija Cvek i Z++, dok je za tekst zaslužan Cvek. Ovom nagradom stavio je točku na i uspješne 2022. koju će pamtiti i po prepunoj dvorani Doma sportova početkom prosinca 2022. Vokalne sposobnosti talentirane Eni Jurišić savršeno su legle na pjesmu koja je zasluženo zasjela na tron najbolje pjesme u 2022. godini.

Pogledaj i ovo Matija Cvek Najvažnija uloga Matija Cvek prvi put progovorio o kćerki Loti, ima se čime za pohvaliti: "Kad se ufuraš, ide to skroz ok!"

Novitet ove godine bila je i nagrada Cesarica Bestseller, nagrada izvođaču s najvećim brojem prodanih karata u protekloj godini. Ova nagrada pripala je Petru Graši koji je, prema službenim podacima HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja u 2022., ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica.
Hit autori su i ove godine Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić koji su u finalu nagrade Cesarica ove godine imali čak četiri pjesme: Loreninu „Jedno bez drugoga“ koja je Hit srpnja, „Baci oko na mene“ u izvedbi Tončija & Madre Badesse koja je Hit lipnja, duet Jelene Rozge i Matije Cveka „Zar je ljubav spala na to“ koja je bila Hit rujna i pjesmu „Samo se ljubit' isplati“ Jelene Rozge koja je dobila nagradu Cesarica za Hit studenog.

Kroz finale Cesarice 2022. vodila nas je Martina Validžić, a prilikom dodjele na pozornici su joj se pridružili Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja koji je uručio nagradu ovogodišnjim Hit autorima, Vjekoslavi i Tončiju Huljiću; zatim Boris Sesar, direktor Arene Zagreb koji je uručio nagradu Cesarica Bestseller Petru Graši i dvije dobitnice Hita godine prijašnjih godina – Franka Batelić i Zsa Zsa koje su uručile statue ovogodišnjim vlasnicima najprestižnije nagrade – Eni Jurišić i Matiji Cveku.

Poseban trenutak večeri bila je izvedba Lorene, Mie Dimšić i Eni Jurišić posvećena nedavno preminulom Massimu. U pratnji orkestra koji je cijelu večer čuvao leđa izvođačima, otpjevali su legendarne Massimove hitove - Stranac u noći, Mali krug velikih ljudi i Suze nam stale na put. Prepuna HoB dvorana ustala je na noge i dugim i emotivnim pljeskom odala počast jednom od najvećih.

Posebnost ovogodišnje dodjele svakako su bili i kadrovi prepunih dvorana na koncertima koji su se 2022. godine vratili na velika vrata. Konačno, nakon dvije godine zastoja, publika je opet dobila ono što najviše voli – glazbu uživo. Presjek najvećih koncerata kroz godinu bio je nešto što smo s užitkom gledali.


''U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz pretpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka'', ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a.

Najpopularnija imena domaće glazbene scene večeras su izvele svoje hitove na veličanstvenoj pozornici koju potpisuje Twentyone production.



 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene