veliki glazbenik i zavodnik

Žene su ga obožavale, a posljednja supruga je bila 28 godina mlađa od njega: U 65. godini mu je rodila blizance

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kenny Rogers rekao je 2015. da konačno ide u mirovinu jer ne zna koliko mu je vremena ostalo, a ne želi više propuštati važne trenutke u životima svojih sinova.

Legenda country glazbe Kenny Rogers, koji je preminuo u 82. godini prirodnom smrću, bio je poznat po svom hrapavom glasu i baladama poput "Gambler", "Lucille" i "Coward Of The County".

Njegova karijera je trajala preko šest desetljeća, a njegovoj popularnosti nisu mogli naškoditi glazbeni kritičari koji mu nikad nisu bili naklonjeni. Bio je na vrhu ljestvica pop i country glazbe 70-ih i 80-ih godina i osvojio je tri nagrade Grammy. 

Sam Kenny je rekao kako postoji sasvim logičan razlog zašto je stekao toliku popularnost. "Moje pjesme govore sve što svaki muškarac želi reći i svaka žena želi čuti", istaknuo je. 

Rogers nije imao lak život i odrastao je u siromaštvu u stambenom naselju u Houstonu, a imao sedmero braća i sestara. Poče je svirati gitaru kao tinejdžer. 

Prije samostalne karijere nastupao je s nekoliko bendova. Sam se odlučio okušati na glazbenoj sceni 1976., a priznao je nekoliko puta kako je imao teških trenutaka i da se umalo umirovio. 

Tijekom karijere je surađivao s glazbenim legendama poput Dolly Parton i Willieja Nelsona. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wishing you a Thanksgiving full of special times worth remembering! This day is a wonderful reminder we have so much to be grateful for. I’m thankful for my amazing family and friends (you!) #happythanksgivng #givingthanks #gratitude

A post shared by Kenny Rogers (@_kennyrogers) on

Kenny je fokus britanske javnosti došao 2007. kada je njegov hit "Gambler" postao neslužbena himna engleskog rabijaškog tima na svjetskom prvenstvu. Stekla je toliku popularnost da ju je pjevač 2013. na glazbenom festivalu u Glastonburyju izvodio dva puta. 

Te iste godine pjevač je primljen u Kuću slavih country glazbe i primio Nagradu za životno djelo od Udruženja country glazbenika. 

Rogers se bavio i poduzetništvom te je trgovao nekretninama i imao nekoliko restorana. Usto je glumio i pojavio se u nekoliko filmova i serija, a poznat je po ulozi vozača utrka u filmu ""Six Pack" iz 1982. 

Kennyju je i tenis bio strast, a svojedobno je rekao da je postao toliko dobar u njemu da bi se bolje rangirao na listi tenisača nego legendarni tenisač Bjorn Borg. Glazbenik je 2012. izdao memoare“Luck or Something Like It", a godinu kasnije roman “What Are the Chances". 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Valentine! And Happy Valentine's Day to all of you!

A post shared by Kenny Rogers (@_kennyrogers) on

Rogers je bio i veliki miljenik žena. Ženio se čak pet puta i dobio petero djece. Rogers se s posljednjom suprugom, 28 godina mlađom Wandom vjenčao 1997. Supružnici su 2004. dobili sinove blizance. Upravo zbog djece je u rujnu 2015. objavio da ide u mirovinu. 

"Moji fanovi moraju razumjeti da sam prvo otac, a tek onda pjevač. Propustio sam najbitnije trenutke života mojih sinova i ne želim više ništa. Ne znam koliko ću još živjeti i cilj mi je što više vremena provesti s njima", zaključio je Kenny. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene