Dugo ga nije bilo

Omiljeni Faruk nakon teškog razdoblja snimljen u javnosti, a za ovaj je izlazak imao i lijep povod!

Senad Bašić Senad Bašić Antonio Balic/Cropix 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Senad Bašić - 1 Senad Bašić - 2 Senad Bašić - 3 Senad Bašić - 4 Senad Bašić Senad Bašić Senad Bašić Senad Bašić Senad Bašić i Moamer Kasumović Senad Bašić i Mustafa Nadarević +1 Senad Bašić Galerija

Senad Bašić pojavio se na 29. Sarajevo Film Festivalu gdje je premijerno prikazan njegov novi film "Bosanski lonac".

Jedan od omiljenih bosanskohercegovačkih glumaca Senad Bašić, poznat i kao Faruk iz hit-serije "Lud, zbunjen, normalan" pojavio se nakon dugo vremena u javnosti i to na 29. Sarajevo Film Festivalu u sklopu kojeg je prikazan njegov novi film "Bosanski lonac".

60-godišnji Senad crvenim je tepihom prošetao u društvu kolega i članova filmske ekipe, a za tu je prigodu odabrao tamno elegantno odijelo.

Glumac je nedavno i na svom profilu na Instagramu objavio trailer "Bosanskog lonca", a koji je sada imao svjetsku premijeru u Sarajevu.

"Bravo, maestro", "Legendarno", "Predivno", poručili su mu tada oduševljeni obožavatelji.

Radi se o drami s elementima komedije koja tematizira život umjetnika kojem se zbog prijetnje deportacije iz Austrije preko noći mijenja život.

Senad u filmu ima glavnu ulogu i opet ga gledamo kao Faruka, ali ne Fazlinovića, nego Šegu, a uz njega su u međunarodnoj glumačkoj ekipi, između ostalih, Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Julia Franz Richter, Dejan Aćimović, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Goran Grgić, Wolfram Berger i Ismet Čolić. Scenarist i redatelj filma je Pavo Marinković.

Inače, iza Senada je teško razdoblje o kojem je nedavno progovorio za bosanski Avaz.

"Imao sam probleme, imao sam operacije, sad se vraćam. Ide to sporije, ja sam malo stariji čovjek, ali ide… Dobro je, zasad sam zadovoljan", kazao je glumac koji već neko vrijeme ima zdravstvene poteškoće i jednom mjesečno odlazi na terapiju u Kliniku za hematologiju.

Bolest koju je imao utjecala mu je i na glas, koji je vrlo bitan u njegovoj profesiji, ali sada se i to stabiliziralo, otkrio je glumac, koji će 26. kolovoza napuniti 61 godinu.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Janice Dickinson - 4 Janice Dickinson - 2 Janice Dickinson - 1 Janice Dickinson - 3 +9 Janice Dickinson - 6 Nekad i sad Danas se zbog uništenog lica krije od svih i nije ju lako prepoznati, a njezinoj su se ljepoti nekada svi divili!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Madonna - 2 Madonna - 3 Madonna - 1 Madonna +25 Madonna Celebrity Madonna jedva obuzdala raskošno poprsje u utegnutom korzetu, a neočekivani postupak nakon teškog stanja u kojem je bila šokirao je sve!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene