životi nakon filma

Povratak u budućnost - gdje su glumci danas?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako je snimljen prije više od dvadeset pet godina, film 'Povratak u budućnost' popularan je i danas.

Godine 1989. objavljen je drugi nastavak uspješnog prvog dijela 'Back to the future' u kojem Marty zajedno sa svojom djevojkom Jennifer putuje u vremenskom stroju DeLoreanu po prvi puta u budućnost, točnije na današnji dan 21. listopada 2015. godine.

Pogledaj i ovo Michael J Fox, Christopher Lloyd (Foto: Profimedia) Legende! Evo kako zvijezde filma "Povratak u budućnost" izgledaju nakon 36 godina, objavili su novu zajedničku fotku!

Kakva gesta! Američki grad promijenio ime zbog 'Povratka u budućnost'

Iako je snimljen prije više od dvadeset pet godina, film je popularan i danas.

Slavno lice Michael J. Fox u filmu 'Povratak u budućnost' bio je Marty McFly. Iako je to uloga koja ga je proslavila, Fox se glumom počeo baviti nešto ranije.
Debitirao je 1976. godine u tv seriji Leo i ja (Leo and Me) u dobi od 15 godina, u ulozi desetogodišnjaka. Veliki je uspjeh postigao i na filmskom platnu glumeći Marty McFlya u filmu Roberta Zemeckisa iz 1985. godine Povratak u budućnost.
Nakon toga glumio je u filmu Američki predsjednik, a zatim se vratio na TV ekrane u seriji Spin City. Godine 1999. svoj glas je posudio glavnom liku u filmskoj adaptaciji djela E. B. Whitea Stuart Little.

Danas je dan koji smo svi priželjkivali, dan “Back to the future”

Njegov se život promijenio 1991. godine kada je saznao da boluje od Parkinsonove bolesti.

Unatoč velikom uspjehu serije Spin City i nagradama koje je ta serija dobila, Fox je početkom 2000. godine objavio kako napušta kako bi se posvetio proučavanju svoje bolesti. Godine 2000. osnovao je zakladu Michael J. Fox Foundation for

Parkinson's Research. Michael J. Fox te se oženio se glumicom i kolegicom sa seta Tracy Pollan. Glumi se vratio 2012. godine u seriji 'The Good Wife' gdje je glumio odvjetnika koji pati od neurološkog poremećaja.

Nije krio da je bolest od njega napravila bolju osobu i spasila njegov brak s glumicom Tracy Pollen s kojom ima četvero djece, sina Sama (23), blizanke Aquinnah i Schuyler Frances i Esme.

Proročanstva iz filma 'Povratak u budućnost 2': Evo što su sve predvidjeli za 2015. godinu

Claudia Wells u prvom dijelu filmu 'Povratak u budućnost' glumila je Jennifer Parker, Martyjevu djevoku. No, njezina je filmska karijera ubrzo došla svome kraju jer je nejzina majka oboljela od raka i morala se brinuti za nju. U drugom je nastavku Martyjevu djevojku glumila Elisabeth Shue. U dobi od 49 godina vratila se glumi te je glumila u Alien Armageddon i posudila svoj glas Jennifer u igrici Back to the Future: The Game.

Lea Thompson glumila je Martyjevu majku Lorraine Baines McFly, a onda i dan danas izgleda zanosno. Za vrijeme snimanja filma imala samo 24 godine, ali je uzu pomoć šminke i kostimografije uspjela odigrati i mlađu i stariju Lorraine.

'Ovaj filom je definitivno veliki dio mene kao osobe. Drago mi je da me ljudi diljem svijeta prepoznaju kao Lorraine Baines McFly', rekla je. Ona je također nastavila graditi svoju glumačku karijeru od Dancing With the Stars gdje je bila sutkinja pa sve do vlastite serije Caroline in the City.Proslavila se također u seriji iz 2011. Kao Kathryn Kennish u seriji Switched at Birth.

Crispin Glover imao je 21 godinu kad je glumio Martyjevog oca Georgea McFly, a sad s 51 godinom ima rijetko koju boru. Glumac se proslavio ulogom Moseleya Bakera u mini seriji Texas Rising na History Channelu.

Christopher Lloyd svima je poznatiji kao dr. Emmett Doc Brown.
'Nevjerojatno je da popularnost filma ne jenjava ni nakon 30 godina. Djeca koja su ga prva pogledala danas su odrasli ljudi, a film sada gledaju njihova djeca. Krug se samo nastavlja. To je izvanredno, rekao je.

76-godišnjak se s radošću prisjeća svih trenutaka s filma, a do nedavno je i glumio. Prije dvije godine glumio je ravnatelja u jednoj NBC-ovoj seriji.

Thomas F. Wilson, koji danas ima 56 godina, u filmu je utjelovio nasilnika Biffa Tannena. Ovaj stand up komičar posudio je glasove raznim likovima iz animiranih filmova pa tako nejgov glas možemo čuti u crtiću SpongeBob SquarePants te Pig Goat Banana Cricket.

Ukoliko slučajno niste, pogledajte film i uvjerite se zašto već godinama svi pričaju o njemu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene