Drugi javni govor

Meghan u govoru na Fidžiju istaknula važnost obrazovanja žena i otkrila detalje svog školovanja

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty) +0 Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty) Galerija

U prvome službenom govoru održanom u sklopu kraljevske turneje vojvotkinja od Sussexa je u srijedu studentima sveučilišta na Fidžiju govorila o značaju obrazovanja žena te je istaknula da od toga koristi imaju i one i društvo.

Na Sveučilištu South Pacific u Suvi Meghan Markle je govorila o vlastitom školovanju na američkim sveučilištima prije nego što je postala uspješna glumica.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Malo pretjerano? Širi se snimka u kojoj Meghan Markle tjera nepoznatu ženu dalje od princa Harryja, a ona je htjela samo jedno!

"Školarinu sam plaćala uz pomoć stipendija i državnih financijskih programa. Paralelno sa studijem sam i radila kako bih platila školarinu i pohađala predavanja", rekla je okupljenima.

"I moram istaknuti, vrijedilo je svakog novčića. Svatko bi morao dobiti priliku za školovanje i obrazovanje koje želi. Ono je ključno za žene i djevojke u zemljama u razvoju", rekla je Meghan.

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Istaknula je kako smatra da je obrazovanje žena ključno za ekonomiju i društveni razvoj.

"Kada djevojčicama i djevojkama pružite prava sredstva za uspjeh, one mogu postići nevjerojatne stvari u budućnosti, ne samo za sebe već će to koristiti i društvu", rekla je vojvotkinja.

Govor na sveučilištu u Suvi drugi je javni govor otkad se Meghan udala za princa Harryja u svibnju. Prvi je održala na predstavljanju humanitarnog projekta i kuharice koju su napisale žene pogođene požarom u Grenfell Toweru.

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Vojvotkinja je u utorak unijela dašak holivudskog glamura kada se sa suprugom pojavila na večeri kod predsjednika Republike Fidži. Zablistala je u u dizajnerskoj plavoj haljini s plaštem britanskoga modnog branda SAFiYAA.

Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry(Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kraljevski par nastavlja turneju po Fidžiju, a u četvrtak leti u posjet Tongi.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene