ma tko bi rekao?

Simpatična Imoćanka u MasterChefu je dogurala među top 10, a evo od čijih je komentara najviše strepila: "Meni osobno najdraži član žirija, ali…"

Anita Vuković, MasterChef - 1 Anita Vuković, MasterChef - 1 Nova TV 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Anita Vuković, MasterChef - 1 Anita Vuković, MasterChef - 2 Anita Vuković, MasterChef - 3 Anita Vuković, MasterChef - 4 Anita Vuković, MasterChef - 5 Anita Vuković, MasterChef - 6 Anita Vuković, MasterChef - 7 Anita Vuković, MasterChef - 8 Anita Vuković, MasterChef - 9 Anita Vuković, MasterChef - 10 +19 Anita Vuković, MasterChef - 11 Galerija

Anita Vuković nakon dolaska iz MasterChefa za DNEVNIK.HR podijelila je svoja iskustva iz showa, a otkrila je i što misli o drugim kandidatima te o članovima žirija.

MasterChef kuhinju nakon zadnjeg stres testa napustila je Anita Vuković.

Pogledaj i ovo Matea Alduk, MasterChef - 23 izmaklo joj finale MasterChef će pamtiti po lijepim trenucima s prijateljima koje je stekla u showu, no priznaje: "Nemoguće je sa svima biti u najboljim odnosima"

Turistička vodička iz Imotskog u showu je dogurala dospjela među top 10 najboljih kandidata, a evo što misli da ju je koštalo titule najboljeg amaterskog kuhara u Hrvatskoj.

"Smatram da je mojem ispadanju iz showa presudila sekunda dekoncentracije u kojoj se nisam sjetila da bi ulje kojim sam se služila da bih napravila emulziju moglo biti toplo i da ga trebam staviti hladiti", kazala je Anita za DNEVNIK.HR nakon odlaska iz showa.

"Ovo je jedno od najboljih, ali i najtežih iskustava u životu. Svakako se bilo teško priviknuti na apsolutnu izolaciju, ali činjenica da sam iz izazova u izazov vidjela koliko napredujem i da se moj trud vidno isplati, činila je ovo iskustvo jednim od najboljih u životu", dodaje.

Da može, sada bi promijenila samo jednu ključnu sitnicu.

"Zapravo ne bih ništa mijenjala, samo bih se podsjetila da ulje za emulziju mora biti hladno", istaknula je kroz smijeh.

U MasterChef ju je prijavila najmlađa od pet sestara i kaže da joj sada zbog toga nije žao.

"Jako puno sam naučila i napredovala u kulinarskom smislu", zadovoljno ističe, a ne srami se priznati i na koje je jelo najmanje ponosna.

"Definitivno sam ponosna na svoj tjedan slastica, a jelo kojeg se zaista sramim je srdela s bijelim kupusom", kaže Anita.

U showu je stakla i brojna nova poznanstva, a evo s kim je najbolje kliknula.

"Najviše sam se zbližila sa Lucijom Davidović, Nikolom, Majom Jalšovec i Leom", ističe, a jedno od njih vidi i kao pobjednika show.

"Moj favorit za pobjedu od samog starta je Leo", priznaje Anita.

Zanimalo nas je i kakvi je njezino mišljenje o članovima žirija, chefovima Stjepanu Vukadinu, Damiru Tomljanovići i njezinom mentoru Melkioru Bašiću.

"Članovi žirija su nevjerojatna potpora nama kandidatima, jako profesionalni, stalo im je da prenesu znanje, čak i kroz kritike. Meni osobno najdraži član žirija, ali od njegovih sam komentara i najviše strepila, je moj mentor Melkior Bašić", priznaje.

Ni ona se, kao ni prethodni kandidati s kojima smo imali priliku razgovarati, ne može sjetiti nekih posebnih anegdota iza kamera, no kaže da ih je bilo.

"Svaki dan proveden sa ekipom u studiju i u vili bila je anegdota za sebe", govori Anita.

Kod Anite se ljubav prema kuhanju rodila još u djetinjstvu.

"Učila sam kuhati sa bakom koja je vrsna kuharica i koja je cijeli taj osjećaj euforije dok se kuha i ljubavi prema jelu prenijela na mene još dok sam bila dijete", ispričala nam je.

Posao vodiča iz Imotskog ju je jednom prilikom odveo na Tajland gdje je ostala živjeti godinu dana. Ondje je doživjela kulturološki i kulinarski šok te se zaljubila u Aziju i njihovu kuhinju, a takvu hranu sada rado kuha i za svoje ukućane.

"Prakticiram dosta Thai kuhinju i moji ukućani i prijatelji su oduševljeni kombinacijom tih njima neobičnih okusa", pohvalila se.

U svojem predstavljanju, rekla je i kako joj cilj lansirati Imotski na gastro scenu Hrvatske, pa nas je zanimalo kako je to planirala napraviti.

"Nažalost smatram da trenutno u Imotskom, ali i okolici gastro scena nije ni blizu potencijala koji situacija sa razvojem turizma pruža. U dogledno vrijeme cilj mi je otvoriti vlastiti restoran na tom području gdje želim kombinirati tradiciju i trendove u kulinarstvu, povezati male lokalne OPGove s ciljem promidžbe domaćih proizvoda", ispričala nam je.

Na kraju je uputila savjet svima koji se tek planiraju prijaviti u MasterChef.

"Svakako bi preporučila prijavljivanje u MasterChef svima koji za svoj cilj imaju bilo kakav profesionalni doticaj s gastronomijom i kuhinjom jer je jako puno toga može naučiti u jako malo vremena, naravno ako to želite. Sam put MasterChefa nije lagan, ali se svakako isplati", poručuje Anita.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene