dodjela u New Yorku

Presedan na dodjeli Grammyja! Sve oči uprte su u njih

Jay Z, Bruno Mars, Kendrick Lamar (FOTO: Getty) Jay Z, Bruno Mars, Kendrick Lamar (FOTO: Getty) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jay Z, Bruno Mars, Kendrick Lamar (FOTO: Getty) +0 Bruno Mars (Foto: Getty) Galerija

Dodjela američkih glazbenih nagrada Grammy održava se u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Nedjeljna dodjela američkih glazbenih nagrada Grammy bit će prva u povijesti da bijelac nije nominiran za album godine, a sve će oči biti uprte u rap zvijezde Jay-Z-ja i Kendricka Lamara.

Pogledaj i ovo Jay Z s kćerima Blue Ivy i Rumi sportski spektakl! Pogledajte koliko je narasla mlađa kći Beyonce i Jay Z-ja, glazbenik na događaju godine u društvu svojih mezimica pokazao nježnu očinsku stranu!

Jay-Z ima najviše nominacija, osam. Lamar ga slijedi sa sedam, pa Bruno Mars sa šest.

Iako u svojoj zbirci već ima 21 Grammy, Jay-Z je sada prvi puta nominiran za album godine "4:44" i istoimenu pjesmu godine. I njegov konkurent Lamar također je nominiran za album godine ("Damn"). Obojicu ih je ove godine kritika silno nahvalila.

Još jedan hip-hop umjetnik, Childish Gambino, mogao bi odlično proći tijekom najvažnije američke glazbene večeri jer je nominiran za album godine, najbolju R&B izvedbu i pjesmu te za najbolji album suvremene glazbe.

Singl "Despacito" Luisa Fonsija, najgledanija pjesma u povijesti na YouTubeu, također se natječe za pjesmu i album godine. Pobijedi li, bit će to prvi put da pjesma na španjolskom osvaja tu nagradu.

Ostali nominirani za pjesmu godine su Julia Michaels ("Issues"), Bruno Mars ("That's What I Like") i Alessia Cara ("1-800-273-8255").

U kategoriji albuma godine jedina nominirana žena je kantautorice Lorde ("Melodrama"), a uz spomenute albume Jay-Z-ja i Kendricka Lamara, konkurencija će joj biti Gambino i Mars.

Bruno Mars (Foto: Getty) Bruno Mars (Foto: Getty) Foto: Getty

Za najbolji alternativni album nominirani su Gorillaz, The National, Father John Misty, LCD Soundsystem i Arcade Fire.

Pobjednika odlučuje 13 tisuća članova američke akademije diskografske umjetnosti. Dodjela će nakon 15 godina stanke biti u New Yorku. Uživo bi, među ostalima, trebali nastupiti Lady Gaga, Pink i Elton John. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene