Novi film

Ona je 'kradljivica knjiga' koja je nadmašila Hitlerovu opaku ideju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Kradljivica knjiga' je filmska adaptacija nadahnutog književnog hita o hrabroj i srčanoj djevojčici Liesel koja tijekom Drugog svjetskog rata promijeni živote svih oko sebe kad počne živjeti kod novih skrbnika.

U vrijeme najvećeg zla u ljudskoj povijesti i nevjerojatnih opasnosti koje je donio Drugi svjetski rat, jedna je djevojčica u najgorim uvjetima uspjela pronaći ljepotu života te je preni­jeti drugima. Dok Hitler i nacisti uništavaju ljude svojim riječima, Liesel ih krade nazad i s njima priča svoju vlastitu priču.

Upoznajte 'Kradljivicu knjiga' Liesel (Sophie Nélisse) koja živi s posvojiteljima, velikodušnim Hansom Hubermanom (Geoffrey Rush) i njegovom zajedljivom ženom Rose (Emily Watson). Redatelj Briana Percivala uspješno je ekanizirao mega uspješan roman Marka Zusaka prodanog u više od osam milijuna primjeraka.

U šoku zbog tragične smrti svog mlađeg brata koja se dogodila samo nekoliko dana prije nego što se upoznala sa svojim novim roditeljima, stidljiva Liesel ima poteškoće s uklapanjem kod kuće i u školi gdje joj se vršnjaci rugaju jer ne zna čitati.

Dodjela SAG nagrada: Film 'American Hustle' pokupio glavnu nagradu

Odlučno i pomalo opsesivno, Liesel se trudi to promijeniti uz pomoć suosjećajnog pape Hansa s kojim radi danonoćno čitajući svoju prvu knjigu, priručnik za sprovode, koji je ukrala na sprovodu svog brata.

Lieselina ljubav prema čitanju i rastuća privrženost prema novoj obitelji još će više doći do izražaja kad se sprijatelji s novim gostom u domu Hubermannovih – židovskim izbjeglicom Maxom (Ben Schnetzer) koji se skriva od nacista u mračnom i vlažnom podrumu te dijeli njezinu strast prema knjigama…

Film u hrvatska kina stiže 23. siječnja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene