Neke stvari su prečudne

Smrt omiljene slatkice i danas je misterij, a gnjusni uvjeti u kojima je preminula na vidjelo su izašli tek godinama kasnije

Brittany Murphy Brittany Murphy Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Brittany Murphy (Foto: Instagram) Brittany Murphy (Foto: Instagram) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Brittany Murphy (Foto: Getty Images) +0 Brittany Murphy Galerija

Da je živa američka glumica Brittany Murphy proslavila bi 45. rođendan, a pitanja oko njezine smrti ni danas nisu posve razjašnjena.

Neprežaljena američka glumica Brittany Murphy tragično je preminula 2009. godine pod nikad razjašnjenjim okolnostima, a da je živa ova bi nekad omiljena slatkica slavila 45. rođendan.

Pogledaj i ovo Brittany Murphy (Foto: Instagram) Progovorili bližnji Procurili novi detalji o misterioznoj smrti slavne glumice i njezina muža, evo zašto nitko ne vjeruje da se sve dogodilo slučajno

Brittany je bila na vrhuncu karijere kada je nešto odjednom pošlo po zlu. Prvo je bila izbačena iz glumačke postave dječjeg filma "Happy Feet" u kojem je glumila, nekoliko mjeseci prije smrti njezin lik je izbrisan iz filma "The Expendables", a Disney ju je izbacio iz filma "Tinker Bell".

Tada nitko nije znao što se točno s njom događa, no dokumentarni film o njezinu životu i karijeri "What Happened, Brittany Murphy?" koji je svjetlo dana ugledao 2021. godine otkrio je neke nepoznate detalje.

Između ostalog otkriveno je da je njezin suprug Simon Monjack, koji je inače preminuo samo pet mjeseci nakon nje, bio uvjeren kako bi bila živa da je ostala u svojem rodnom gradu i bavila se nekim drugim poslom, a ne glumom.

"Brittany bi danas bila živa da je domaćica u Edisonu, New Jerseyju ili uspješna u nekom drugom poslu", smatrao je Simon, za kojeg glumičini bližnji tvrde da je toksično utjecao na nju, ali i njezinu karijeru.

U filmu su otkriveni i mučni uvjeti u kojima je Brittany preminula u luksuznoj vili u Los Angelesu u kojoj je živjela sa suprugom i majkom, a navodno je bila okružena prljavštinom i neredom. Autorica filma Bryn Curt James tvrdi kako se oko nje nalazilo brdo odjeće, šminke, parfema, aparat za kisik i brojni lijekovi.

"Veliki krevet bio je umrljan, a plahte oblivene znojem. Sa svake strane kreveta nalazili su se noćni ormarići s napola ispijenim bocama vode, bočicama s lijekovima i rabljenim maramicama", izjavila je.

Luksuzna kuća u kojoj je par živio nekada je bila u vlasništvu Britney Spears, u njoj je često nestajalo struje, a Simon je svojevremeno tvrdio kako je Brittany mrzila živjeti u njoj.

Dokumentarac veliku krivnju za njezinu smrt snosi upravo na Simona, tvrdeći kako je on kontrolirao svaki dio njezina života.

U jutro kad je umrla, Brittanyna majka Sharon zatekla ju je kako leži na njihovoj terasi i teško diše. Prema njezinim riječima, rekla joj je: "Umirem. Umrijet ću. Mama, volim te."

Sharon je dodala kako je bila navikla da Brittany dramatizira o svojim bolestima, a u filmu se navodi kako joj je navodno samo dala čaj. No Sharon je to žestoko porekla.

"Kako bilo tko može uopće pomisliti da bih samo sjedila i gledala svoju jedinu voljenu kćer kako umire i ne bih odmah pozvala pomoć? To je izvan mog načina razmišljanja", izjavila je Sharon.

Brittany se srušila i kolima hitne pomoći odvezena je u medicinski centar Cedars-Sinai, ali liječnici je, nažalost, nisu uspjeli spasiti. Mrtvozornik koji je obavio njezinu obdukciju rekao je da je njezina smrt posljedica anemije i upale pluća pomiješane s lijekovima koje je uzimala.

"Ova smrt se mogla spriječiti. Murphy je planirala posjetiti liječnika, ali je, nažalost, preminula prije nego što je to učinila. Ovo je bio slučaj osobe s upalom pluća koja je bila anemična i uzimala je lijekove kad je trebala biti na liječenju", zaključio je mrtvozornik Ed Winter.

No Simon je bio taj koji je inzistirao da brine o njoj kod kuće.

"Nisam imao pojma da ima upalu pluća. Vrlo sam se dobro brinuo o svojoj supruzi, bila je na antibioticima, uzimala je lijekove protiv kašlja i radila sve ispravno", izjavio je svojevremeno za magazin People.

Nakon njezine smrti pojavile su se brojne teorije zavjere o tome što se zapravo dogodilo s naizgled zdravom zvijezdom.

Prema jednoj od njih, za sve je kriva otrovna plijesan koja je bila prisutna u njezinoj vili, gdje je Simon nastavio živjeti s Brittanynom majkom nakon glumičine smrti.

Ali mrtvozornik je to jasno negirao i izjavio kako nije bilo niti jednog pokazatelja da je preminula od plijesni.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Pinčić i Davor Guberović Doris Pinčić - 1 Doris Pinčić - 2 Doris Pinčić - 3 +1 Doris Pinčić - 4 Celebrity Udala se Doris Pinčić! U krugu najbližih izrekla je "da'' menadžeru Davoru Guberoviću, a procurile su i prve fotografije mladenaca

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Emilija Bunjac - 16 Emilija Bunjac - 10 Emilija Bunjac Emilija Bunjac - 17 +16 Emilija Bunjac - 15 Nekad i sad Bila je jedno od najpoželjnijih domaćih lica s malih ekrana, slovila i za najseksi Hrvaticu, a onda je samo nestala!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene