najekološkiji nastup

Najbizarnija izvedba na Dori: Pjevala je s keljom i mladim borom, a sebe utegnula u gomilu užadi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osječanka Aklea Neon ranije je rekla da je njezina pjesma "Zovi ju mama" zelena himna.

Jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjoj Dori je bila Osječanka Aklea Neon (29). Putujuća glazbenica se natjecala s pjesmom "Zovi ju mama", a njezin scenski nastup je bio upečatljiv zbog biljaka koje je koristila i publika ju nagradila ovacijama radi originalnosti. 

Aklea je ranije u intervjuu za Večernji list rekla kako je njena pjesma zelena himna. "To je moj odgovor na požare kako kod nas tako i diljem svijeta i poziv na prisnije doživljavanje zemlje - mame. Timing se nekako potrefio - aktualnost, jedinstvena izvedba i korištenje inovacija u reprodukciji zvuka. Članovi mog benda za Doru su biljke", istaknula je tada glazbenica. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljudiii pa sta je ovo, gori mi inbox i DM i twitter kojeg nemam. 🙈 A ja bi odmorila za nastup sutra 😋 ako netko još živi ispod ovog kamena na koji sam legla onda ne zna da sutra (subota) u 20h treba biti zalijepljen za HRT jer ćemo ja i moje xene/amazonke/galactic geishe, alkemicar @klaada333 +BOR, pravi živi, koji pjeva više nego ikad, rasturiti stage #Dore2020! Treba nam svaki vaš glas, ali nećemo radit one blesave #vote4aklea grupe. Mi vjerujemo da vi vjerujete u dobru glazbu i grande poruku. Ajmo taj support pokazati sutra 💪🏼 📸 @mislavmesek . . . . . . . . . . . . . #akleaneon #nurturenature #naturelover #gogreen #sleepy #intothewild #vibratehigher #nudephoto #winnermindset #feeling #thefeels #bigvibes

A post shared by Aklea Neon (@aklea_neon) on

S Akleom su na pozornici nastupali kelj i bor, a ona je bila obučena u golišavi kostim izrađen od crne užadi. "Kelj je inače basist zbog iznimno niskih frekvencija koje pjeva, a mladi bor solist. Biti u komunikaciji s biljkama na ovaj način je izuzetno iskustvo, a pružit ću ga i svim gledateljima Dore putem uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na korijen i list biljke i njene električne impulse prevodi u midi signal, odnosno glazbeno ih interpretira", pojasnila je Aklea ranije za Večernji. 

Otkrila je da je za njezin nastup na Dori odgovoran njen otac koji je to predložio nakon što se vratila s Mosora. Tamo je Aklea mapirala mjesta zgarišta, pošumljavanja i mlade šume zvukom. 

Pjevačica ne želi odati odakle joj umjetničko ime Aklea Neon, no ističe kako joj je to dar od nekog njoj jako dragog. Inače, Osječanka je već od šeste godine započela svoj glazbeni put postavši dio dječjeg zbora Zumbići. Završila je i Osnovnu glazbenu školu za gitaru. Kasnije je s vokalnim ansamblom Brevis proputovala svijet. 

Aklea je prije dvije godine dala otkaz i u potpunosti se posvetila stvaranju glazbe. Većinom pjeva na hrvatskom jeziku, a ima i pjesama na španjolskom i engleskom. Za sebe kaže da je uvijek spakirana i spremna za put, a Boliviju i Peru je proputovala na motoru. 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene