Nije sve med i mlijeko

Živi brzo, umri mlad - Zvijezde preminule prije 30. rođendana

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svijet im je bio na dlanu, no onda je sve stalo. Velike zvijezde najbrže izgore, a oni su pravi dokaz za to.

Život kao san. Mladi, lijepi, uspješni, samo nebo im je granica. I onda sve prestane u jednom danu. Brojne holivudske zvijezde svijet su napustile prije 30. rođendana. Donosimo vam neke od najtužnijih holivudskih sudbina.

Heath Ledger - 28

Pogledaj i ovo showbuzz Bio je omiljen Njegova smrt i dalje je misterij, a mnogi smatraju da je za njegov tragični odlazak kriva upravo uloga kojoj se predao

Glumac je pronađen mrtav u svom stanu u New Yorku. Bio je okružen bočicama tableta. Ledger je preminuo nakon što je ostvario, po mnogima, ulogu karijere. Igrao je Jokera u filmu 'The Dark Knight', a prije toga bio je nominiran za Oscara za ulogu u filmu 'Brokeback Mountain'. Maestralne uloge i šarm činili su Heatha miljenikom Hollywooda. Osim toga, bio je tata preslatke, tada dvogodišnje curice, koju je dobio sa zaručnicom Michelle Williams. Kada je preminuo, bio je u kratkom prekidu sa Michelle, a mnogi nagađaju da ga je uslijed prekida i iscrpljujuće uloge Jokera mučila depresija.

Aaliyah, 22

Mlada i perspektivna glazbenica bila je jedna od onih u koje je glazbena industrija polagala velike nade. Ova njujorčanka bilježila je uspjehe u nježnoj dobi. Kontroverzan je bio njezin brak s glazbenikom R. Kellyjem, sa kojim je i surađivala. Kada su se vjenčali, bilo joj je samo 14 godina. Brak je kasnije poništen, a Aaliyah je nastavila bilježiti uspjehe. No, ubrzo se sve prekinulo. Srušio se avion u kojem je Aaliyah putovala sa svojim suradnicima. Nitko nije preživio.

Tupac Shakur, 25

Uspješan reper postigao je svjetski uspjeh do svoje 25. godine, kada je ubijen. Postao je tako žrtva sukoba Istočne i Zapadne obale u New Yorku. Prvi put napadnut je 1994. godine, u prizemlju zgrade u kojoj je snimao albume. Upucan je pet puta, no preživio je. Drugi napad bio je fatalan, a dogodio se 1996. godine. Dok je bio u Las Vegasu sa svojom ekipom, Shakura su iz jurećeg automobila upucali 12, 13 puta. Preminuo je šest dana poslije, uslijed unutarnjeg krvarenja. Njegova smrt ostala je misterij jer krivac nikad nije pronađen. Shakur je ostao legenda hip-hop glazbe, nezamjenjiv do danas.

Kurt Cobain, 27

Frontmen Nirvane, simbol grungea, legenda glazbe. Sve to bio je mladi Kurt. Veliki uspjeh možda ga je i koštao života. Naime, uslijed velike medijske bure koja se dizala oko njega, ovisnosti o heroinu i alkoholu, Cobain je počinio samoubojstvo u proljeće 1994. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Courtney Love i djevojčicu Fraces Bean.

Sid Vicious, 21

Sid je bio utjelovljenje punka. Basist 'Sex Pistolsa' živio je brzo, a umro je mlad, što je bila njegova osobna filozofija. Drogirao se, bio samodestruktivan, nasilan i ekscesan. Života ga je koštala ovisnost o heroinu, predozirao se 1979. godine, malo nakon što je pod sumnjivim okolnostima preminula njegova djevojka Nancy Spungen. Da stvar bude tragičnija, drogu mu je nabavila majka.

Jim Morrison, 27

Frontmen 'The Doorsa' bio je puno toga. Pjesnik, pisac, redatelj, a sve do dobi od 27 godina. Morrison se bendu pridružio 1965. godine, a u kratkom roku objavio je šest studijskih albuma. Kada se preselio u Pariz 1971. godine, postao je depresivan, uslijed čega se počeo drogirati pa je razvio ovisnost o heroinu, Preminuo je u Parizu, iste godine, navodno od predoziranja. Budući da nema službenih rezultata obdukcije, mnogi sumnjaju u službenu verziju o predoziranju.

Janis Joplin, 27

Fatalnom klubu '27' pripada i Janis Joplin. Iako je bila iznimno talentirana, te se smatra da je u 50 najvećih umjetnica svih vremena, Janis je bila jako nesigurna. Navodno je stalno brinula kako će je javnost percipirati pa je počela piti i drogirati se. Tako se lakše nosila sa nervozom. Nažalost, dovelo je to do predoziranja 1970. godine. Preminula je u hotelskoj sobi u Los Angelesu. Uzrok smrti - predoziranje heroinom i alkoholom.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene