tri dana

Zatvaranje Fashion Weeka Zagreb - večer puna poznatih modnih zaljubljenika

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć je dvorana Hypo centra u kojoj se održava ovosezonski Smart Fashion Week Zagreb bila prepuna modnih zaljubljenika koji su svjedočili spektakularnom zatvaranju jedinog domaćeg internacionalnog događanja.

Večer je započela sa stranim dizajnerima i odličnom kolekcijom madridskog Pol designa, nastavila se predivnim haljinama Claudine Ivari iz Pariza, a zatim su na scenu nastupili domaći dizajneri - Kruno Jendrijev sa svojom povratničkom kolekcijom oduševio je sve prisutne, Iggy Popović sa svojim modernim ratnicama zagrijao je publiku, Zjena Glamočanin savršeno nam je dočarala povratak iz noćnog života 30-ih godina, a diplomska kolekcija Igora Galaša sa skoro 80 modela bila je šlag za kraj cijelog događanja.

Pogledaj i ovo showbuzz na proljeće BIPA i FASHION.HR - pogledajte kakve vam trendove spremaju domaći dizajneri!

Druga večer Fashion Weeka Zagreb nadmašila sva očekivanja

I na završnoj trećoj večeri Smart Fashion Weeka Zagreb dvorana je bila prepuna poznatih osoba. Revije su došle pogledati Indira Levak iz Colonije, Nives Čanović, Renata Končić Minea, Jasna Palić Picukarić, Ronald Braus, Alka Vuica, Zvončica Vučković, Amir Kazić Leo, Zoran Aragović, Martina Felja,...

Pročišćeni dizajn madridskog Pol designa

Proljetno/ljetna kolekcija Pol designa temelji svoju inspiraciju na ključnim komadima odjeće kao konceptu. Postoji baza kolekcije, a to su nabori, blokovi ne boje i bjelina, a ostatak kolekcije izrađen je na tim temeljima i to oponašanjem i miješanjem osnovnih elemenata. Upravo te tri stvari izrađuju komade tkanina koje izgledaju kao da imaju ''pokret'' zbog obujma nabora.

Ženstvenost Claudine Ivari koja osvaja crvene tepihe

 

Inspiraciju za s/s 2015 kolekciju Claudine Ivari pronašla je u smirenosti, misteriji i svjetlosti mora, za nju simbolu snage kojem odaje počast u svojoj elegantnoj i modernoj kolekciji. Nit vodilja kao i uvijek u njenim kolekcijama je savršenost francuskog ručnog rada koji svojom originalnošću odaje dojam da ga je stvorila sama priroda. Vitke siluete, nabori u nježnim bojama i delikatan vez tvore bogatu i raznoliku modnu priču.

Kruno Jendrijev oduševio zagrebačku publiku

 

Kolekcija Krune Jendrijeva koji je konačno svoju kolekciju prezentirao na pisti je zasnovana na kontrastu materijala, boja i asocijacija. Upotrijebljena je kombinacija lakih i težih tkanina: od lakših koriste se svila i organdi, dok se od težih koriste vuna, pletiva i denim. Kolekcijom se istražuju tri elementa zadane priče: sama konstrukcija staklenika, njegova unutrašnjost (uvenule biljke i plodovi), a treće je samo tlo (zemlja, metal). S obzirom na ovu podjelu provlače se i tri osnovne palete boja: svijetlosive nijanse dominiraju prvom, drugom dominira bež, a u trećoj tamnosive i crne.

Vruće gradske ratnice Iggya Popovića

 

Iggy Popović nema tamnu stranu i to je još jednom pokazao. S njim uvijek možete računati na optimističnu glazbu, nasmijane i rasplesane modele da osvijetle dvoranu Smart Fashion Weeka Zagreb. Nova kolekcija “Urban tribes” donosi priču o modernim gradskim “plemenima” inspiriranim Afrikom. Nosiva, luksuzna i udobna sportska elegancija. Bilo da je riječ o izlasku u grad na ručak, šetnji po rivi ili popodnevnom koktelu, komadi iz ove kolekcije na raspolaganju su vam gdje god idete i što god radite tijekom ljetnog odmora.

Zavodljive dame 30-ih godina Zjene Glamočanin

 

Za nadolazeće ljeto, Zjena Glamočanin predlaže kolekciju inspiriranom pjesmom "Summertime" i Billie Holiday koja ju je prva otpjevala davne 1939. godine. Kolekcija pod imenom " ...as I remembered it" priča o povratku kući nakon vrućeg ljetnog izlaska dok sunce sviće nad usnulim gradom.

Spektakularna kolekcija Igora Galaša ostavila je sve prisutne bez daha

 

Diplomska kolekcija Gospodar prstenova koju je sinoć pokazao Igor Galaš sastoji se od 20 kazališnih kostima koji čine bazu kolekcije i koji su inspiracija za 20 mini kolekcija inspiriranih likovima i kostimima te izvedenih u potpuno nosivom, urbanom smjeru današnje mode i modne industrije. Svih 80 modela koji su prikazani sinoć na pisti, Igor Galaš u potpunosti je sam izradio, bilo da se radi o pletenju, bilo da se radi o šivanju.
Kostimi su upotpunjeni jako važnim kazališnim elementima a to su maske, make up i frizure te instalacije i dodaci od prave prirodne kose koje sve redom potpisuje svjetski nagrađivani frizer Mario Treščec koji je utjelovio i Frodu iz poznate trilogije. Veliki dio kolekcije izrađen je u smjeru ručno pletenog pletiva koje je i glavno opredjeljenje Galaševog modnog izražaja, ali ovoga puta upotpunjeno s velikom količinom teško iskrojenih dekonstrukcijskih elemenata od prirodnih materijala... Što reći nego: Bravo Galaš!

Sve u svemu, Smart Fashion Week Zagreb još je jednom pokazao zašto je toliko cijenjen na međunarodnoj modnoj karti i zašto mu toliki broj svjetskih dizajnerskih imena iz sezonu u sezonu daje povjerenje i rado prikazuje svoje kolekcije na njegovoj pisti. Domaći dizajneri ove su sezone pokazali da kreativnost u Hrvatskoj definitivno ne doživljava recesiju i da možemo očekivati još puno toga lijepoga. Sljedeće izdanje Fashion Weeka Zagreb je od 6.-8. svibnja 2015.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene